Martie vine cu filme noi și super reduceri la abonamente, doar pe TIFF Unlimited | TIFF

Martie vine cu filme noi și super reduceri la abonamente, doar pe TIFF Unlimited

16.03.2023 00:00

În luna martie, TIFF Unlimited vine în întâmpinarea spectatorilor cu o selecție de filme noi, multi-premiate, și super-reduceri la abonamente. Abonamentele TIFF Unlimited pentru un an beneficiază de un discount de 30%, iar abonamentele lunare au o reducere de 15%. Ia-ți abonament acum și hai să vedem filme!

Câștigător a șapte premii César și nominalizat la Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneția, Iluzii Pierdute (r. Xavier Giannoli, Franța, 2021) a putut fi vizionat la Festivalul Internațional de Film Transilvania, în 2022, într-o proiecție în aer liber în Piața Unirii. O adaptare excelentă a romanului lui Balzac, filmul ne întoarce în Franța secolului XIX: iubiri interzise, intrigi, opulență și povești grandioase. Facem un salt în timp, dar rămânem în același oraș, pentru Paris, Arondismentul 13  (r. Jacques Audiard, Franța, 2021), un film sexy, tandru și amuzant despre relațiile moderne, energizat de interpretările rezonante ale actorilor. Filmul a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes, unde a primit Premiul pentru Cea mai bună coloană sonoră și a fost aclamat ca un exemplu de sondare inteligentă a legăturilor umane.

Călătoria pariziană continuă cu Lumina dinăuntru (r. Claire Denis, Franța, 2017), o comedie romantică aproape perfectă. Inspirat de Fragmente dintr-un discurs îndrăgostit al lui Roland Barthes, filmul este o poveste sofisticată și încântătoare care explorează universul unei femei de vârstă mijlocie (interpretată cu măiestrie de Juliette Binoche) ca artistă, mamă divorțată și femeie care caută dragostea. Pelicula a primit premiul SACD, în cadrul secțiunii Quinzaine des Réalisateurs a Festivalului de Film de la Cannes.

Prezentat la Cannes în secţiunea Cinema for the Climate, Cruciada copiilor (r. Louise Garrel, Franța, 2021) este o comedie despre criza climatică, scrisă, cu umor și optimism, de Garrel împreună cu Jean-Claude Carrière. Existența unei familii este dată peste cap atunci când părinții descoperă planul secret al fiului lor de a salva lumea și de a lupta cu schimbările climatice.

Ultima peliculă a celebrului regizor și scenarist Ari Folman, Unde este Anne Frank? (Israel, 2021) o urmărește pe Kitty, prietena imaginară a Annei Frank, autoarea celui mai celebru jurnal din toate timpurile, pornită în căutarea acesteia prin Amsterdamul contemporan. Minunat realizată, animația oferă nu doar un avertisment dinspre trecut, ci și o poveste plină de inspirație pentru viitor.

O afacere de familie (r. Hirokazu Koreeda, Japonia, 2018), câștigător al Palme d’Or-ului de la Cannes în 2018, își surprinde privitorii cu istoria unei familii sărace, dar plină de secrete și umor. Un portret tandru despre dragoste, familie, adevăr, filmul (re)definește limitele acestor concepte importante, făcând un act de echilibru grațios în jurul valorilor morale. Nominalizat la premiul Oscar pentru Cel mai bun film străin, filmul s-a bucurat rapid de numeroase aprecieri, fiind un favorit al criticilor și al publicului deopotrivă.

Lista de noutăți continuă cu Anii noștri de glorie (r. Gabriele Muccino, Italia, 2020), povestea a patru adolescenți idealiști din Italia anilor 80 și filmul care a închis ediția din 2021 a TIFF-ului. O abordare sinceră asupra prieteniei, regăsirii și pierderii, filmul urmărește călătoria celor patru personaje pe măsură ce ajung la maturitate și zbuciumul specific fiecărui destin uman, plin de speranțe și deziluzii.

Pentru mai multe povești și detalii despre cinema-ul tău alternativ de acasă, intră pe TIFF Unlimited!