Noaptea Albă a Filmului Românesc revine la Timișoara în 15 septembrie cu filme în avanpremieră | TIFF

Noaptea Albă a Filmului Românesc revine la Timișoara în 15 septembrie cu filme în avanpremieră

07.09.2023 10:04

Cinemaul autohton este sărbătorit la Timișoara în 15 septembrie cu ocazia Nopții Albe a Filmului Românesc. La Timișoara, proiecțiile vor avea loc la Cinema Victoria, unde ror rula în avanpremieră trei dintre cele mai așteptate filme românești ale anului: Vulturii din Țaga, distins în cadrul TIFF 2023 cu Mențiunea Specială Zilele Filmului Românesc Pentru Secțiunea Lungmetraj, urmat de filmul Tigru. La invitația Cinema Victoria, regizorul filmului, Andrei Tănase, va fi prezent în cadrul proiecției urmate de o sesiune de Q&A. În avanpremieră va fi proiectat și documentarul  Soțul meu musulman.

Biletele se găsesc pe site-ul Cinema Victoria și la casierie, înainte de fiecare proiecție.

Program complet Noaptea Albă a Filmului Românesc, 15 septembrie - TIMIȘOARA

Cinema Victoria

18:30  Vulturii din Țaga, r. Adina Popescu, Iulian Ghervase, 74’ | avanpremieră

Documentarul spune povestea unui antrenor de fotbal dintr-un sat transilvănean, precum și a comunității pe care o reprezintă. Aproape în fiecare duminică, Nelu Târnovan, un antrenor de fotbal cu vechime, marchează terenul stadionului local, situat undeva la marginea unui sat din Transilvania. Echipa sa, Vulturii din Țaga, joacă în ultima ligă, iar rezultatele bune întârzie să apară. Dar Nelu încearcă cu orice preț să mențină echipa activă, deși totul pare să-i fie potrivnic: arbitrii, condițiile meteo, soția și, uneori, chiar jucătorii săi.

20:30  Tigru, r. Andrei Tănase, 79’ | avanpremieră în prezența regizorului

Cu Paul Ipate, Cătălina Moga, Alex Velea.

Medicul veterinar Vera lucrează la o grădină zoologică, după o dramă personală care a creat distanță între ea și soțul ei, Toma, directorul unui teatru pentru copii. Când află că soțul o înșală, Vera are o cădere nervoasă și îi dă drumul tigrul Rihanna. Căutând tigrul prin păduri, începe să se gândească la căsătoria ei și la lume, în general.

23:00  Soțul meu musulman,  r. Daniel Bărnuți, Alexandra Lizeta Bărnuți, 71’ | avanpremieră

Documentar cu Daniel Bărnuți și Anca Lizeta Bărnuți

Daniel, un tânăr care s-a convertit la Islam atunci când avea 20 de ani, se căsătorește cu Liz, o femeie independentă și cu o personalitate puternică. Așteptările lor sunt mari. Daniel se așteaptă ca Liz să-i accepte religia, iar Liz are încredere că el o va proteja și o va sprijini și va fi în orice situație alături de ea. Curând după nuntă, aceste certitudini pe care le au se lovesc de prejudecățile proprii și externe. Blocați într-o lume confuză, Daniel și Liz trebuie să lupte unul pentru celălalt, pentru relația lor, chiar dacă asta înseamnă să lase deoparte unele lucruri pe care le făceau înainte sau chiar anumiți oameni din viețile lor.

Evenimentul, devenit tradiție în București, se va desfășura simultan în Timișoara și în Cluj-Napoca.                                                                                              

Ne puteți urmări pe: Facebook.com/NoapteaAlba

În cadrul acestui eveniment se vor efectua fotografii și înregistrări. Participând la eveniment, sunteți de acord că imaginile și înregistrările în care puteți apărea pot fi utilizate ulterior în scopuri de promovare, publicitate sau documentare. Dacă doriți să evitați să apăreți în aceste materiale, vă rugăm să vă informați organizatorii evenimentului sau să vă feriți de camerele de filmat și fotografiat. Vă mulțumim pentru înțelegere și participare!