Program EducaTIFF 2012 | TIFF

Program EducaTIFF 2012

03.05.2012 03:00
Programul EducaTIFF din acest an începe cu 3 proiecţii de film, în perioada 23 – 25 mai

Programul EducaTIFF din acest an începe cu 3 proiecţii de film, în perioada 23 – 25 mai: filme atent selecţionate, pe categorii de vârstă, dedicate grupurilor şcolare şi participanţilor la competiţia EducaTIFF - Tineri Critici de Film - aceasta fiind prima etapă, de selectare a nominalizaţilor. Mai multe detalii despre competiţie sunt disponibile pe site-ul www.tiff.ro, pe pagina dedicată EducaTIFF-ului.  

  • The Great Bear/ Ursul uriaş (Danemarca, 2011, 75 min, animaţie; recomandat elevilor cu vârsta 8+); 23 mai, h 10:00, Cinema Victoria

Dintotdeauna, Jonathan a fost foarte fericit să plece de unul singur la bunicul său, în vacanţă, sora lui fiind prea mică pentru a-l însoţi. Dar vara aceasta Sophie a crescut suficient! Din nefericire pentru Jonathan, care e în stare de orice ca să scape de mogâldeaţa atât de enervantă. Dar de îndată ce reuşeşte, intră în bucluc, căci Sophie este răpită de un urs uriaş. Jonathan trebuie s-o găsească înainte de a fi prea târziu, dar pentru asta trebuie să se aventureze în pădure...

  • Şcoala noastră/ Our school (SUA – Elveţia – România, 2011, 94 min, documentar; recomandat elevilor cu vârsta 11+); 24 mai, h 10:00, Cinema Victoria

Alin, Beni şi Dana, trei copii romi dintr-un mic orăşel maramureşean, sunt parte dintr-una din primele inţiative de desegregare şcolară din România. Atingând teme ca prejudecăţile instituţionalizate, cercul vicios al sărăciei, şi difficultăţile din invaţământ, dar bine ancorat în ritmurile hipnotice şi realitatea profundă a comunităţii romilor, filmul este o emoţionantă poveste dulce-amăruie despre tradiţie şi progres, şi o meditaţie despre ce înseamnă o şansă la un viitor mai bun pentru noi toţi. 

  • Crulic – drumul spre dincolo (România, 2011, 73 min, animaţie – documentar; recomandat elevilor cu vârstă 15+); 25 mai, h 10:00, Cinema Victoria

Crulic – Drumul spre dincolo spune povestea reală a lui Claudiu Crulic, un român arestat în Polonia pentru un presupus furt, ţinut în închisoare în ciuda probelor ulterioare care arătau că, la data jafului, el nu se mai afla în capitala Poloniei, şi abandonat de toată lumea până la moartea survenită în urma grevei foamei. Ministrul de Externe al României la vremea respectivă, Adrian Cioroianu, şi-a prezentat demisia, în timp ce, în Polonia, trei doctori sunt încă judecaţi pentru moartea lui Crulic. Filmul povesteşte însă drama cu un umor proaspăt care te face să râzi şi să plângi în acelaşi timp.

Pentru rezervări la proiecţiile de film şi programări la studioul FILM-Y vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail: gabibodea@cinemavictoria.ro sau la numărul de telefon: 0741.064.764 (Gabriela Bodea – Coordonator proiect Cluj)

Pentru mai multe informaţii privind acţiunile şi programul EducaTIFF 2012, ne puteţi contacta la adresa de e-mail: ramona@tiff.ro sau la numărul de telefon: 0733.735.915 (Ramona Şărbu – Project manager). Programul integral al acestei ediţii EducaTIFF va fi disponibil în curând pe site-ul www.tiff.ro/educatiff.

 

Despre EducaTIFF

EducaTIFF a debutat în 2009, cu scopul de a re-aprinde pasiunea publicului tânăr şi foarte tânăr pentru magia artei cinematografice şi de a influenţa primii paşi către o agendă solidă şi coerentă de programe şcolare de educaţie media. Prin dezvoltarea programului EducaTIFF, TIFF îşi asumă misiunea de a forma, începând de la o vârstă foarte tânără, un public de film avizat şi îşi încadrează eforturile alături de cele ale altor proiecte europene similare.

Ca o recunoaştere a meritelor, în vara lui 2011, programul EducaTIFF a fost selectat în cadrul seminarului Europa Cinemas' Young Audience din Bologna, reprezentând o premieră pentru România, un succes la care s-a adăugat în toamna anului trecut, Premiul pentru Cel mai bun proiect educaţional la Gala Premiilor în Educaţie, eveniment organizat de Fundaţia Dinu Patriciu.

Programul de educaţie media şi cinematografică - EducaTIFF este dezvoltat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc.

EducaTIFF 2012 este un proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi sponsorizat de Fundaţia Dinu Patriciu.