Proiectul #Integritate 2020 se lansează în cadrul TIFF | TIFF

Proiectul #Integritate 2020 se lansează în cadrul TIFF

03.08.2020 17:57

Un proiect dedicat informării și educării cetățenilor (în special a celor tineri) în legătură cu efectele corupției asupra societății, proiectului #Integritate 2020 își propune să contribuie la o mai bună înțelegere asupra fenomenului, folosind mesajele educative din filmele de scurtmetraj. Lansarea proiectului va avea loc marți, pe 4 august, de la ora 13:00, la Muzeul de Artă. Evenimentul va fi urmat de o masă rotundă, organizată miercuri, pe 5 august, de la ora 13:00, la Casa TIFF.

Educația pentru promovarea integrității reprezintă un concept modern și prietenos, care se referă la  o multitudine de activități adresate copiilor, adolescenților, tinerilor și adulților în scopul formării și dezvoltării capacităților, atitudinilor, deprinderilor și comportamentului integru, pentru creșterea gradului de conștientizare și a nivelului de educație anticorupție. Proiectul #Integritate 2020, derulat, în parteneriat, de Direcția Generală Anticorupție, Asociația Pro Democrația și Fundația Hanns Seidel România, și-a propus să stimuleze implicarea cetățenilor, în special a tinerilor în dezvoltarea unor mesaje educative, cu ajutorul telefonului mobil sau al camerei de filmat, în cadrul unei competiții de scurtmetraj cu tematică anticorupție. Participanții la concurs sunt încurajaţi să ia atitudine împotriva corupţiei și să contribuie ei înșiși, prin viziunea lor creativă, la dezvoltarea unui comportament activ și responsabil.

Filmele premiate în cadrul Competiției vor fi proiectate pe marele ecran, la TIFF 2021, în cadrul unui eveniment dedicat, care va include și dezbateri cu publicul pe teme relevante pentru subiectul acestui proiect.