Romulus Cipariu, un maestru al țambalului, concertează la Vlaha în seara proiecției Buena Vista Social Club | TIFF

Romulus Cipariu, un maestru al țambalului, concertează la Vlaha în seara proiecției Buena Vista Social Club

07.06.2022 15:25

Un one-man-show unic în lume, oferit de singurul interpret care-și acompaniază țambalul la voce, va transforma Parcul de sculpturi Arkhai într-un loc al magiei la cea de-a 21-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Pornind de la folclorul românesc, trecând prin creații clasice și ajungând până la cele mai îndrăgite piese rock, muzica autentică, fascinantă și plină de temperament a artistului sibian Romulus Cipariu îi va fermeca pe spectatorii prezenți la Vlaha  marți, pe 21 iunie, de la ora 20:30. Recitalul susținut de maestrul țambalului va fi urmat de o proiecție specială a documentarului Buena Vista Social Club, nominalizat în 2000 la Premiile Oscar.

Biletele au fost puse în vânzare pe: https://tiff.eventbook.ro/film/bilete-tiff-2022-buena-vista-social-club-buena-vista-social-club

Deși are o vechime de sute de ani, sub mâinile artistului sibian Romulus Cipariu, țambalul cunoaște o valoare cu totul nouă și deosebită în istoria sa. Apreciat în întreaga lume pentru experimentele sale muzicale inedite, tânărul muzician este unul din fondatorii trupei sibiene DOMINO, alături de care a concertat pe numeroase scene din țară și de peste hotare. Recent a fost invitat in Norvegia, unde a colaborat cu Kristofer Hivju, cunoscut din seriale precum Game of Thrones, Vikings sau The Witcher, pentru înregistrarea primului album muzical al actorului.

Concertul va fi urmat de o proiecție specială în aer liber a documentarului Buena Vista Social Club, regizat de Wim Wenders în 1999. Filmul nominalizat la Oscar și premiat la European Film Awards urmărește aventura producătorului, compozitorului și chitaristului Ry Cooder în Cuba și încercarea lui de a aduna cei mai buni artiști din țară, pentru a înregistra un album și a aduce un tribut  generației de muzicieni din epoca pre-Castro. Printre protagoniștii filmului se numără artiști de referință pecum Ibrahim Ferrer, Ruben Gonzales și chiar legendarul Eliades Ochoa, invitat să susțină un concert la TIFF pe 24 iunie, la Iulius Park Open Air.