Se prelungesc înscrierile la Competiţia Locală TIFF 2012 | TIFF

Se prelungesc înscrierile la Competiţia Locală TIFF 2012

18.05.2012 18:32
Clujenii pasionați de film mai au la dispoziție o săptămână pentru a-și înscrie filmele în Competiția Locală TIFF 2012.

Înscrierile s-au prelungit până pe 25 mai, data până la care cineaștii amatori sau profesioniști din Cluj își pot trimite creațiile.

Iniţiată cu succes în cadrul celei de-a noua ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, competiţia are ca scop promovarea şi susţinerea creaţiilor artiştilor care vin din zona artelor vizuale şi care, până acum, nu au avut şansa de a fi vizionate în cadrul festivalului.

Oraşul Cluj-Napoca este un centru important de cultură şi un mediu artistic viu, lucru demonstrat, printre altele, şi de numărul tot mai mare de filme care provin din această zonă, înscrise în preselecţia TIFF, de la o ediţie la alta.

Competiţia este adresată cineaştilor amatori sau profesionişti care locuiesc, lucrează sau studiază în prezent în orice localitate din judeţul Cluj.

Toţi cei interesaţi pot trimite până pe data de 25 mai (ultima zi de recepţionare a filmelor) filme pe orice temă, cu lungimea maximă de 30 de minute, într-unul din formatele: MPEG2, AVI sau MOV.  Producţiile trebuie să fi fost realizate în perioada 13 iunie 2011 – 15 mai 2012 şi să fie subtitrate sau dublate în limba română. Filmele, împreună cu formularul de înscriere completat, trebuie trimise la Cinema VICTORIA, B-dul Eroilor, nr. 51.

FORMULARUL DE INSCRIERE POATE FI DESCĂRCAT DE AICI.

REGULAMENTUL COMPETIȚIEI LOCALE POATE FI CONSULTAT AICI.

Organizatorii vor anunţa selecţia filmelor care intră în Competiţia Locală TIFF 2012 până la începutul lunii iunie. O parte din aceste filme va fi prezentată în cadrul unui eveniment special, în timpul festivalului.

Cea mai bună creaţie va fi desemnată de un juriu format din actrița Ioana Flora și criticii de film Mihai Fulger și Lucian Maier şi va fi recompensată în cadrul unei Ceremonii de Premiere. Premiul va fi oferit de Terapia Ranbaxy, sponsor principal TIFF 2012.

Anul trecut, Premiul pentru cel mai bun film a fost acordat ex aequo producţiilor Jucăria (R. Laura Punkosti, 12' 21'') şi Casa Blanca 1 PM (R. Octavian Fedorovici, 1' 45'').

Fabrica de Pensule va acorda o Menţiune Specială filmului care abordează subiecte sau problematici relevante pentru societatea contemporană și contextul social actual.

 

Competiţia locală TIFF 2012, dedicată artiştilor locali, este organizată de Festivalul Internaţional de Film Transilvania, în parteneriat cu Fabrica de Pensule.

Fabrica de Pensule este un spaţiu de creaţie şi difuzare a artei contemporane sub forma unui centru cultural independent. Proiectul este iniţiat de un grup de artişti, curatori, producători şi manageri culturali din Cluj, animaţi de ideea că arta creează un impact real asupra comunităţii. Centrul este situat în fosta fabrică de pensule şi concentrează peste 30 de spaţii de artă contemporană: ateliere de artişti, galerii şi organizaţii culturale active în domeniile artelor vizuale, dansului contemporan şi teatrului.

 

Mai multe detalii despre Fabrica de Pensule sunt disponibile accesând site-ul: www.fabricadepensule.ro.

Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) va avea loc în perioada 1 - 10 iunie, la Cluj-Napoca. O a șasea ediție va avea loc la Sibiu, între 13 și 17 iunie.