Surprizele Zilei Maghiare | TIFF

Surprizele Zilei Maghiare

01.06.2010 03:00

Miercuri, 2 iunie, în cadrul Zilei Maghiare, TIFF a pregătit publicului cinefil o serie de proiectii surpriză cu cele mai de succes titluri maghiare ale momentului.

Szabolcs Hajdu revine anul acesta la TIFF cu Bibliothèque Pascal, povestea plină de întâmplări dramatice ale unei femei nevoită să plece în străinătate pentru a-i asigura fetitei sale un trai decent. Prezentat în premieră mondială in cadrul sectiunii Forum a Festivalului de Film de la Berlin 2010 si filmat partial in Romania, Bibliothèque Pascal reuneste in distributie unele dintre cele mai sonore titluri din cinematografia romaneasca: Razvan Vasilescu, Oana Pellea, Andi Vasluianu, Florin Piersic Jr., Mihai Constantin, Dorel Visan.

Proiectia filmului este programata pentru ora 18:00, la Cinema Republica si va avea loc in prezenta extraordinara a regizorului Szabolcs Hajdu, precum si a actorului Andi Vasluianu.

Frankenstein Project, în regia lui Kornel Mundruczo, este un alt titlu hit ce va putea fi văzut la Cinema Echinox, începând cu ora 21.30. Inclus in competiţia oficială a Festivalului de la Cannes 2010, Frankenstein Project spune povestea unui tânăr de 19 ani care părăseşte internatul pentru a se întoarce la familia sa. Incercările de a restabili legăturile cu cei apropiaţi şi de a le recâştiga afecţiunea se dovedesc a fi dezastruoase.