„Teddy” câștigă Premiul Juriului Tinerilor Francofoni | TIFF

„Teddy” câștigă Premiul Juriului Tinerilor Francofoni

30.07.2021 09:05

„În urma unei deliberări înflăcărate, am decis să atribuim premiul TV5 Monde, RFI România și Institutul Francez din România producției cinematografice franceze TeddyRealizat de Ludovic & Zoran Boukherma, acest film ne-a bulversat prin riscurile pe care și le asumă. Servindu-se de umor, absurd și scene sângeroase, realizatorii au făcut din această critică socială un film marcant, înduioșător, ha-lup-cinant.”

Juriul tinerilor francofoni la TIFF 2021 este unul dintre proiectele pe care TV5 Monde, RFI România și Institutul Francez din România continuă să le dezvolte împreună pentru a susține tinerii și francofonia. Premiul este acordat la TIFF pentru al optulea an consecutiv.

La această ediție aniversară a festivalului, juriul a fost alcătuit din membri ce provin din medii foarte diverse. De origine română, franceză sau chiliană, cei cinci tineri – Iuliana Mardar, Mădălina Timu, Karine Henriques, Blanche Peuch, Juan-José Almarza – au fost coordonați de mentorul Corina Șuteu, critic de film, manager cultural, expert în politici culturale.