They Went Digital! | TIFF

They Went Digital!

05.06.2010 03:00

Cele 5 filme realizate de 15 juniori LGD au fost proiectate aseară, de la ora 19,00, la Cinema Arta, în faţa publicului festivalului şi participanţilor la atelier, care şi-au văzut pe ecran munca din ultimele zile.

Cei 15 participanţi au lucrat în echipe de 3 şi, în urma unui training intensiv, au finalizat 5 scurt-metraje nou nouţe:

 

ACESTA NU E UN ZID

Realizat de: Ana Maria Mareş, Andrada Iacobeţ, Andreea Sticlea

DIN SERIA «CREDE ŞI NU CERCETA»

Realizat de: Alin Rotaru Segall, Grig Vulpe, Ramona Strete

LA VEIOZĂ

Realizat de: Ana-Maria Comănescu, Maria Alexandra Marcu, Alexandra Molnar

TREPTE

Realizat de: Otilia Doboş, Andreea Stroe, Maria Lungu

TREI CARTOANE

Realizat de: Eddie Pârvu, Alex Săvescu, Diana Ciobanu

 

Tema de la care au plecat cei 15 realizatori a fost familia. Filmele o conţin toate, fie că e vorba de povestea de la care pleacă, fie că redau pareri despre ea sau că, pur şi simplu, au trăit sentimentul unei familii de 23 de membri (juniori+ seniori+traineri) în ultimele 7 zile.

Filmele sunt realizate în totalitate în 7 zile, în echipe în care fiecare a discutat despre poveste, a filmat sau a editat materialul. N-a fost uşor pentru tinerii cineaşti să treacă prin această săptămână. Vremea nu prea a ţinut cu ei, zilele au fost foarte lungi, orele de somn puţine, dar aseară la cinema Arta spectatorii au putut urmări şi vota 5 foarte-scurt-metraje finalizate. Cel mai bun film LGD va fi anunţat în seara galei de închidere a TIFF şi a fost hotărât de votul publicului.

Making of-ul atelierului, realizat de cei 3 veterani, seniori LGD, a surprins perfect atmosfera workshopului – râs, plâns, joacă, muncă, discuţii serioase, discuţii absurde, invitaţi speciali şi multă, multă energie. Making of-ul va fi difuzat şi în cadrul galei de închidere TIFF.

Alături de cele 5 filme care intră în competiţia pentru cel mai bun film realizat în cadrul LGD, participanţii şi-au prezentat şi exerciţiile vizuale, realizate tot în ultima săptămână de TIFF. 15 poveşti spuse în câte un cadru de maxim un minut.

Pe scurt, pentru LGD emoţiile filmării, montajului şi “confruntării” cu publicul au luat sfarşit. Acum urmează emoţiile aflării caştigătorilor.

Chiar dacă publicul va vota un singur film, la LGD toţi participanţii sunt câştigători. Pentru că fiecare experienţă trăita în aceste 7 zile a adăugat încă o cărămidă la educaţia lor vizuală, emoţională, cinematografică şi, de ce nu, familială...