TIFF reia proiecțiile la Mănăștur Open Air | TIFF

TIFF reia proiecțiile la Mănăștur Open Air

31.05.2012 19:48
Proiecțiile vor avea loc în zona terenurilor de sport de la Complexul Nora, pentru a duce filmele şi spiritul festivalului în cât mai multe zone ale Clujului.

Filmele vor rula în fiecare seară, de la 22.00, iar accesul la proiecţii este gratuit. Primul film din seria rezervată spectatorilor de la Mănăştur Open Air este Vânătorul/ The Hunter (r. Daniel Nettheim, Focus Australia) povestea unui mercenar trimis de către o misterioasă companie specializată în biotehnologie tocmai în sălbatica Tasmanie, cu misiunea de prinde ultimul tigru tasmanian. 

Vor urma Samurai fără sabie/ Scabbard Samurai (r. Hitoshi Matsumoto), istoria unui samurai bătrân care a încetat la un moment dat să mai lupte, Beirut Hotel (Danielle Arbid), selecționat la Locarno, istoria unei pasiuni amoroase pe muchie de cuţit, care reflectă situația unei ţări ce ezită între război şi pace, Împușcat în cap / Headshot (secţiunea Oameni şi zei), noul film al regizorului thailandez Pen-ek Ratanaruang (6izecisinou9, Last Life in the Universe), e un thriller despre ispășirea trecutului violent, în care un polițist din Bangkok, devenit asasin plătit, se trezește din comă după o împușcătură în cap și constată că vede lucrurile cu susul în jos. La propriu.

Tot la Mănăştur Open Air, spectatorii vor vedea şi Petrecărețul/ Party Monster (r. Fenton Bailey, Randy Barbato), Toată lumea din familia noastră (r. Radu Jude) şi scurtmetrajul Family Dinner (r. Ştefan Constantinescu), Explozie în familie/ Le Skylab (r/ Julie Delpy), Călugărul/ Le moine (r. Dominik Moll), despre un predicator care se crede deasupra tentației, cu Vincent Cassel în rolul principal, documentarul Marley (r. Kevin MacDonald), portretul celebrului muzician Bob Marley, şi Crimele din Snowtown (r. Justin Kurzel), unul dintre cele mai premiate filme australiene din ultimii ani, o dramă violentă despre un criminal în serie.