TIFF Sibiu 2010 s-a incheiat FANTASTIC...MR. FOX | TIFF

TIFF Sibiu 2010 s-a incheiat FANTASTIC...MR. FOX

15.06.2010 03:00

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania de la Sibiu s-a încheiat aseară, în ropote de aplauze, cu premiera filmului de animaţie „Fantastic Mr. Fox”, ultimul film regizat de Wes Anderson. Micuţii sibieni veniţi încă de la ora 20 00, ca să fie siguri că vor prinde un loc la premiera pe România a acestui film au savurat aventurile personajului principal, care împrumută vocea actorului George Clooney. Deşi la prima vedere un film pentru copii, „Fantastic Mr. Fox” a stârnit hohote de râs şi din partea adulţilor aflaţi în număr mare în Piaţa Mică. Pelicula lui Wes Anderson este o adevărată capodoperă, fiind realizată cadru cu cadru, o animaţie brută dar extrem de spectaculoasă.

Tot aseară, la Teatrul de Vară a rulat un documentar şocant, dar expresiv - „Fiii Cubei”. Povestea magistrală a şcolii cubaneze de box, cea mai bună din lumea, care creează sportivi de performanţă pe bandă rulantă folosind o manieră mai puţin ortodoxă a delectat spectatorii.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania de la Sibiu a adunat în total peste 10 mii de spectatori la proiecţiile din Piaţa Mică, Centrul Cultural Habitus şi Teatrul de Vară. Cele mai vizionate filme au fost „Eu când vreau să fluier, fluier”, documentarul „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu” şi ultima capodoperă a lui Radu Gabrea, „Mănuşile Roşii”.

TIFF Sibiu 2010 a fost organizat cu sprijinul Consiliului Local, al Primăriei Municipiului Sibiu şi al Casei de Cultură a Municipiului Sibiu. Parteneri principali sunt EuroGsm, BenQ, News Outdoor, Buonavista Banqueting şi hotelul Ibis. Partener de promovare, Cameleon PR&Events.