TIFF Talks cu echipa filmului ,,colectiv’’ | TIFF

TIFF Talks cu echipa filmului ,,colectiv’’

07.08.2020 16:15

Sâmbătă, pe 8 august, de la ora 18:00, vine la TIFF Talks echipa documentarului colectiv, inclus în previziunile presei culturale internaționale pentru nominalizările la Premiile Academiei Americane de Film din 2021. La evenimentul organizat la Casa TIFF vor fi prezenți: regizorul filmului - Alexander Nanau, cineastul Mihai Grecea - supraviețuitor Colectiv, Vlad Voiculescu – fost Ministru al Sănătății, medicul Camelia Roiu și scenarista Antoaneta Opriș.

Primul documentar românesc inclus în selecția Festivalului de la Veneția, multipremiat ulterior la Zurich, Tromso, Sofia, Montpellier, Luxemburg și La Roche-sur-Yon, filmul urmărește evenimentele petrecute în primul an de la tragedia din clubul Colectiv din Bucureşti și se concentrează pe relația dintre autorități și jurnaliști în încercarea de a afla adevărul. Este un film despre sistem versus oameni, despre adevăr versus manipulare, despre interes personal versus interes public, despre curaj și responsabilitate individuală.

A fost singurul film documentar proiectat în secțiunea Spotlight la Sundance 2020, o secţiune tribut pentru titlurile excepționale care au avut premiera mondială în anul anterior.