TIFF Talks cu Kai Brand-Jacobsen: A World Beyond War | TIFF

TIFF Talks cu Kai Brand-Jacobsen: A World Beyond War

19.06.2022 17:53

Make films, not war este mesajul celei de-a 21-a ediții TIFF, iar în ton cu acest îndemn, A World Beyond War - discuția de luni de la TIFF Talks, îl va aduce la TIFF Lounge pe Kai Brand-Jacobsen, Președintele Romanian Peace Institute (PATRIR). Dialogul său cu publicul va fi moderat, începând cu ora 17:00, de Alexandra Iacob, Communications & Global Impact Leader.

Care sunt principalele cauze ale conflictelor și cum ar putea fi gestionate acestea, fără a se recurge la violență?  Este posibilă o ,,lume fără război’’? Expert internaţional în mediere şi procese de pace, care a activat în ultimii 20 de ani în cele mai dure zone de război din lume, Kai Brand-Jacobsen le propune spectatorilor TIFF o discuție care vizează înțelegerea războiului, în special a conflictului actual din Ucraina, oferind exemple de contexte în care violența a putut fi prevenită.

Un element cheie în consolidarea păcii este „creativitatea”, iar în discuția de luni, Președintele PARTIR va sublinia modul în care arta cinematografică ne-ar putea ajuta să înțelegem războiul, conflictul și modul în care pot fi gestionate acestea.

Accesul la evenimentul organizat la TIFF Lounge (Piața Unirii) va fi gratuit, în limita locurilor disponibile.