Vineri, ora 11:30 @TIFF Talks: Noul val de cineaste | TIFF

Vineri, ora 11:30 @TIFF Talks: Noul val de cineaste

23.06.2022 18:32

Ziua de vineri, 24 iunie, va debuta la TIFF Lounge cu o discuție despre noul val de cineaste, moderată de criticul de film Ionuț Mareș. De la ora 11:30, invitate la întâlnirea cu publicul TIFF Talks vor fi regizoarele Monica Stan, Alina Grigore și Ligia Ciornei. Accesul la eveniment va fi gratuit, iar participarea spectatorilor la discuție este mai mult decât încurajată.

Scenaristă, regizoare și directoare artistică a festivalului One World Romania, Monica Stan semnează, alături de George Chiper-Lillemark, regia lungmetrajului Imaculat, distins cu trei premii importante la Veneția, în secțiunea Giornate degli Autor. La TIFF, filmul concurează anul acesta în Competiția ZFR.

Actrița Alina Grigore a strălucit pe marele ecran în producții de succes ca Ilegitim sau Din dragoste cu cele mai bune intenții, ambele semnate de Adrian Sitaru, iar în 2021 a debutat în lumea regiei de film cu lungmetrajul Crai nou, distins cu Marele Premiu la San Sebastián.

Ligia Ciornei vine la TIFF cu primul lungmetraj pe care îl semnează - filmul independent Anul pierdut 1986, în care o femeie este constrânsă de mama sa să facă o întrerupere de sarcină, de teamă că dezastrul de la Cernobîl va afecta dezvoltarea viitorului născut.

Eveniment prezentat de Farmec.