Vlad Ivanov își sărbătorește aniversarea alături de publicul InspiraTIFF | TIFF

Vlad Ivanov își sărbătorește aniversarea alături de publicul InspiraTIFF

03.08.2020 12:10

Unul dintre cei mai prolifici actori români ai momentului, Vlad Ivanov este invitatul de marți al jurnalistului Mihnea Măruță la IspiraTIFF. Cinefilii îl vor putea întâlni chiar de ziua lui, începând cu ora 11:00 la Casa TIFF, unde accesul va fi gratuit, în limita locurilor disponibile.  

A făcut furori alături de Catrinel Marlon în La Gomera, cel mai recent film al regizorului Corneliu Porumboiu, premiat în acest an cu 9 premii Gopo. A avut roluri în trei dintre filmele prezente în cadrul Festivalului de la Cannes în 2016: Toni Erdmann, regizat de Maren Ade, Bacalaureat (Cristian Mungiu) şi Câini (Bogdan Mirică). Recent a jucat rolul lui Piotr, şeful lui Jim Carrey în filmul True Crimes.

A fost Franco The Elder în Snowpiercer şi Grossmeier în filmul Into the Fog, regizat de Sergei Loznitsa. A jucat de asemenea şi rolul lui Dinu Laurenţiu în Poziţia Copilului, film câştigător al Ursului de Aur la Berlin în februarie 2013.

Laureat al Premiului LA Critics pentru interpretarea magnifică a domnului Bebe, care provoacă avorturi ilegale în 4 luni, 3 săptămâni, 2 zile, versatilul Vlad Ivanov s-a consacrat drept unul dintre cei mai buni actori europeni. Are o valoroasă carieră şi în teatrul românesc.

Anul acesta, publicul TIFF îl va putea urmări în Servants (r. Ivan Ostrochovský), co-produs de Libra Film și prezentat în premieră la Festivalul Internațional de Film de la Berlin.