Zeița – Cine-concert Gary Lucas | TIFF

Zeița – Cine-concert Gary Lucas

19.04.2019 12:37
Un cine-concert de senzație îl readuce pe legendarul chitarist Gary Lucas în România, după succesul înregistrat în 2010 la TIFF

Un cine-concert de senzație îl readuce pe legendarul chitarist Gary Lucas în România, după succesul înregistrat în 2010 la TIFF, când artistul american a acompaniat live proiecția filmului Dracula (1931, R. George Melford). Gary Lucas revine la Cluj cu o serie de compoziții unice inspirate de clasicul mut The Goddess/Zeița. Filmul regizat de Wu Yonggang, cu Ruan Lingyu în rol principal, a stârnit valuri de admirație încă de la momentul lansării, în 1934, fiind considerat astăzi unul dintre cele mai populare titluri din Epoca de Aur a cinematografiei chineze. Protagonista poveștii considerate extrem de curajoasă pentru acea perioadă este o tânără mamă singură, nevoită să se prostitueze pentru a susține financiar educația fiului său.

Bilete: bit.ly/2DydDky

,,Vrăjitoriile din chitara lui Lucas nu își exprimă niciodată virtuozitatea doar de dragul de a o face. Muzic alui reușește să ne facă să apreciem și mai mult această poveste despre soarta decadentă a unei femei.’’, sublinia Richard Ponton, editorul Cineaste Magazin, imediat după premiera show-ului.

În realizarea compozițiilor unice care vor acompania proiecția filmului, Gary Lucas și-a folosit vastele cunoștințe despre muzica pop a Shanghaiului anilor 30’, reușind să recreeze atmosfera epocii și să redea încărcătura emoțională a acestei impresionante povești.

Cine-concertul este parte din Focus China la TIFF.18, secțiune realizată cu sprijinul SHANGHAI International Film Festival, Belt and Road Film Festival Alliance și Ambasada Republicii Chineze în România.