Despre platforma de co-producții TPS

Prin intermediul platformei internaționale de co-producții Transilvania Pitch Stop (TPS), un număr de aproximativ 10-12 proiecte în dezvoltare vor fi prezentate, între 7-8 iunie 2019, profesioniștilor din industrie (producători, distribuitori, agenți de vânzări, reprezentanți ai fondurilor de film etc.) prezenți la Festivalul Internațional de Film Transilvania,.

Programul va cuprinde prezentarea publică a proiectelor în fața potențialilor parteneri și finanțatori, întâlniri individuale și discuții aplicate pe proiectele selectate.

Astfel, TPS își propune să descopere și să susțină o selecție puternică de proiecte din România și țările vecine, precum: Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina, Rusia, Moldova, Grecia, Turcia și Georgia, să încurajeze cooperarea transfrontalieră atât între țările din zona Mării Negre, cât și la nivel european.

Premiul principal în valoare de 20.000 de euro este oferit de  Eurimages Co-production Development Award unui proiect ales de către uriul TPS, format din profesioniști internaționaliși  un reprezentant Eurimages, Alte premii vor fi anunțate în curând.