Înscrieri - TPS Workshop

 

Cea de-a 6-a ediție a Transilvania Pitch Stop (TPS), va avea loc în perioada 3 – 8 iunie 2019, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF.18). Pentru worlshop-ul TPS pot aplica doar regizori din Romania și Republica Moldova aflați la primul sau al doilea lungmetraj.

Întreg procesul de aplicare are loc online. Pentru a înscrie proiectul, este necesară crearea unui cont pe platforma eventival.eu, la acest link: https://vp.eventival.eu/tiff/2019

Deadline pentru înscrieri: 8 aprilie 2019.

Participanții vor fi informați asupra rezultatelor selecției nu mai târziu de 30 aprilie 2019.

Regizorii și producătorii celor cinci proiecte selecționate vor fi invitați la TIFF.18, unde, în cadrul unui atelier-maraton de șase zile, se vor forma grupuri de lucru - echipa proiectului și trainerii. Accentul activității în grup va fi pus pe idei eficiente de „vânzare” a proiectului în fața unor potențiali parteneri instituționali și finanțatori, pregătirea pitch-ului, dar și pe consultanța la nivel de scenariu și structură dramaturgică din partea trainerilor și experților implicați.

Prin parteneriatele cu festivaluri internaționale de film, unde proiecte TPS câștigătoare vor fi invitate să participe la evenimentele de industrie organizate de aceștia, TPS susține astfel primii pași către finanțarea celor mai promițătoare proiecte de film, facilitându-le vizibilitatea la nivel internațional.

Aplicația se face exclusive online, toate materialele trebuie prezentate în limba engleză și va conține:

- Formular de înregistrare: titlu proiect (titlul original și în limba engleză), date contact regizor, date contact producător (în cazul în care există producător atașat), date contact scenarist (în cazul în care diferă de regizor), logline, synopsis (max 1 pagină), notă regizorală, biografia și filmografia regizorului, biografia și filmografia producătorului (în cazul în care există producător atașat), link către opera relevantă din filmografia regizorului ( vimeo link cu parolă sau similar)
- concepție artistică (max. 7 pagini)

Organizatorii își rezervă dreptul de a solicita documente suplimentare în eventualitatea unei selecții.

Pentru informații suplimentare: tps@tiff.ro