Înscrieri - TPS Workshop | TIFF

Înscrieri - TPS Workshop

 

Update iulie 2020: În urma reprogramării și reconfigurării festivalului, Transilvania Pitch Stop va avea loc parțial online. Detaliile le vor fi transmise tutorilor și participanților selectați.

Cea de-a 7-a ediție a Transilvania Pitch Stop (TPS) va avea loc în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (31 iulie - 9 august). Pentru workshop-ul TPS pot aplica doar regizori din România și Republica Moldova aflați la primul sau al doilea lungmetraj.

Întreg procesul de aplicare are loc online. Pentru a înscrie proiectul, este necesară crearea unui cont pe platforma eventival.eu, la acest link: https://vp.eventival.com/tiff/2020

Deadline pentru înscrieri: 31 martie 2020

Participanții vor fi informați asupra rezultatelor selecției înainte de 27 iulie.

Regizorii și producătorii celor cinci proiecte selecționate vor fi invitați la TIFF.19, unde, în cadrul unui atelier-maraton de șase zile, se vor forma grupuri de lucru - echipa proiectului și trainerii. Accentul activității în grup va fi pus pe idei eficiente de „vânzare” a proiectului în fața unor potențiali parteneri instituționali și finanțatori, pregătirea pitch-ului, dar și pe consultanța la nivel de scenariu și structură dramaturgică din partea trainerilor și experților implicați.

Prin parteneriatele cu festivaluri internaționale de film, unde proiecte TPS câștigătoare vor fi invitate să participe la evenimentele de industrie organizate de aceștia, TPS susține astfel primii pași către finanțarea celor mai promițătoare proiecte de film, facilitându-le vizibilitatea la nivel internațional.

Aplicația se face exclusive online, toate materialele trebuie prezentate în limba engleză și va conține:

- Formular de înregistrare: titlu proiect (titlul original și în limba engleză), date contact regizor, date contact producător (în cazul în care există producător atașat), date contact scenarist (în cazul în care diferă de regizor), logline, synopsis (max 1 pagină), notă regizorală, biografia și filmografia regizorului, biografia și filmografia producătorului (în cazul în care există producător atașat), link către opera relevantă din filmografia regizorului ( vimeo link cu parolă sau similar)
- concepție artistică (max. 7 pagini)

Organizatorii își rezervă dreptul de a solicita documente suplimentare în eventualitatea unei selecții.

Pentru informații suplimentare: tps@tiff.ro.

 ---

Ce fel de proiecte sunt potrivite unei selecții în cadrul Transilvania Pitch Stop?

Proiecte de lungmetraj ficțiune aflate într-o etapă de început a dezvoltării, cu regizori români sau din Republica Moldova aflați la primul sau al doilea film. Este recomandată prezența unui producător atașat proiectului.

Cum funcționează Transilvania Pitch Stop?

O comisie de selecție va fi nominalizată pentru a alege până la 5 proiecte.
Pentru proiectele selecționate, regizorul și producătorul sunt invitați să participe la atelierele special concepute pe durata celor 6 zile de lucru în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania. Prezența la toate atelierele și evenimentele dedicate TPS este obligatorie și se consideră confirmată din momentul acceptării selecției de către participant. Toate activitățile din cadrul workshop-ului se vor desfășura în limba engleză.

Se vor forma grupuri de lucru - echipa proiectului și trainerii. Accentul activității în grup va fi pus pe modalitatea de prezentare a proiectului în cadrul evenimentului public, pitch-ul, dar și pe consultanța la nivel de scenariu și structură dramaturgică din partea trainerilor și experților implicați. De asemenea, se va pune un accent deosebit pe interacțiunea dintre grupuri și familiarizarea cu fiecare proiect în parte, încurajându-se schimbul de opinii, pentru o experiență cât mai concentrată și diversă din punct de vedere creativ a participanților.

Toate echipele vor avea șansa de a-și prezenta public proiectul în fața unor potențiali parteneri internaționali.

Toate proiectele selecționate vor fi incluse într-un catalog de prezentare ce va fi pus la dispoziția invitaților.

Toate proiectele selecționate au obligația includerii în genericul final al filmului, la momentul realizării sintagmei “Dezvoltat cu sprijinul Transilvania Pitch Stop” și a logo-ului oficial.

Producțiile selecționate în programul TPS vor avea premiera națională în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania.