Regulament TPS Workshop

Transilvania Pitch Stop (TPS) are scopul de a descoperi și de a sprijini o selecție puternică de proiecte de lungmetraj, de a oferi training și o platformă de prezentare și networking autorilor și producătorilor acestor proiecte. TPS le oferă participanților șansa de a face parte dintr-un atelier personalizat de dezvoltare de scenariu pe proiectul cu care au aplicat, și de pregătire în vederea susținerii lui în cadrul unui eveniment  în prezența unor potențiali parteneri internaționali, cât și în cadrul întâlnirilor individuale.

  • Ce fel de proiecte sunt potrivite unei selecții în cadrul Transilvania Pitch Stop?

Proiecte de lungmetraj ficțiune aflate într-o etapă de început a dezvoltării, cu regizori români sau din Republica Moldova aflați la primul sau al doilea film. Este recomandată prezența unui producător atașat proiectului.

Se va acorda o atenție specială proiectelor de calitate cu un potențial ridicat în a fi realizate, cu accent pe cele cu buget redus și independente.

  • Cum funcționează Transilvania Pitch Stop?

O comise de selecție va fi nominalizată pentru a alege până la 5 proiecte.
Pentru proiectele selecționate, regizorul și producătorul sunt invitați să participe la atelierele special concepute pe durata celor 6 zile de lucru în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania. Prezența la toate atelierele și evenimentele dedicate TPS este obligatorie și se consideră confirmată din momentul acceptării selecției de către participant. Toate activitățile din cadrul workshop-ului se vor desfășura în limba engleză.

Se vor forma grupuri de lucru - echipa proiectului și trainerii. Accentul activității în grup va fi pus pe modalitatea de prezentare a proiectului în cadrul evenimentului public, pitch-ul, dar și pe consultanța la nivel de scenariu și structură dramaturgică din partea trainerilor și experților implicați. De asemenea, se va pune un accent deosebit pe interacțiunea dintre grupuri și familiarizarea cu fiecare proiect în parte, încurajându-se schimbul de opinii, pentru o experiență cât mai concentrată și diversă din punct de vedere creativ a participanților.

Toate echipele vor avea șansa de a-și prezenta public proiectul în fața unor potențiali parteneri internaționali.

Toate proiectele selecționate vor fi incluse într-un catalog de prezentare ce va fi pus la dispoziția invitaților.

Toate proiectele selecționate au obligația includerii în genericul final al filmului, la momentul realizării sintagmei “dezvoltat cu sprijinul Transilvania Pitch Stop” și a logo-ului oficial.

Producțiile selecționate în programul TPS vor avea premiera națională în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania.