Se prelungesc înscrierile la Transilvania Pitch Stop | TIFF

Se prelungesc înscrierile la Transilvania Pitch Stop

10.05.2014 16:43
Cineaștii interesați să-și prezinte proiectele de lungmetraj de ficțiune la TIFF 2014, în fața unor posibili producători și finanțatori români și străini, mai au la dispoziție o săptămână pentru înscrieri.

Deadline-ul a fost prelungit până pe 18 mai, pentru a acorda cât mai multor cineaști șansa de a participa la unul dintre cele mai noi programe TIFF, similare cu cele organizate de alte festivaluri din regiune, cum sunt cele de la Sofia sau Sarajevo.

Transilvania Pitch Stop (TPS) este un eveniment organizat în colaborare cu Transilvania Talent Lab, în cadrul TIFF, cu scopul de descoperi și sprijini o selecție puternică de proiecte de lungmetraj ale cineaștilor români aflați la primul sau al doilea film.

TPS le oferă participanților șansa de a face parte dintr-un atelier personalizat de dezvoltare de scenariu, pe proiectul cu care au aplicat, și de pregătire în vederea susținerii lui în cadrul unui eveniment public, în prezența unor potențiali parteneri internaționali. Sunt eligibile proiectele de lungmetraj de ficțiune aflate într-o etapă de început a dezvoltării, cu regizori români aflați la primul sau al doilea film. Este recomandată, dar nu obligatorie, prezența unui producător atașat proiectului. Se va acorda o atenție specială proiectelor de calitate cu șanse mari de a fi realizate, cu accent pe cele cu buget redus și independente. O comisie de selecție va alege un număr de maxim șase proiecte, care vor fi prezentate ulterior în cadrul sesiunii de pitching.

Pentru proiectele selecționate, regizorul și producătorul (dacă există un producător atașat) vor lua parte la  atelierele special concepute pe durata Transilvania Talent Lab. Cei selectați vor forma grupuri de lucru - echipele și trainerii. Vineri, 6 iunie 2014, toate echipele vor avea șansa de a-și prezenta public proiectul în fața unor posibili producători și finanțatori, iar prezentările vor fi urmate de o serie de întâlniri cu profesioniști din industrie.

Vor fi acordate două premii, în urma votului profesioniștilor prezenți la Transilvania Pitch Stop: TPS Development Award (premiu în numerar) și TPS Production Award, constând în servicii de producție și/sau post-producție.

Aplicațiile pot fi trimise până la data de 18 mai 2014, inclusiv. Procesul de aplicare are loc doar online. Pentru a înscrie un proiect, este necesară crearea unui cont pe platforma eventival.eu, la ACEST LINK. Regulamentul complet poate fi consultat pe site-ul www.tiff.ro.

Filmele realizate cu sprijinul acestui program vor avea premiera națională în edițiile viitoare ale TIFF.