Transilvania Pitch Stop (TPS) | TIFF

Transilvania Pitch Stop (TPS)

16.04.2014 16:10
Transilvania Pitch Stop este un eveniment organizat în colaborare cu Transilvania Talent Lab, în cadrul TIFF, cu scopul de descoperi și sprijini o selecție puternică de proiecte de lungmetraj ale cineaștilor români aflați la primul sau al doilea film.

UPDATE. Înscrierile la Transilvania Pitch Stop s-au încheiat. Vă mulțumim pentru aplicații!

TPS le oferă participanților șansa de a face parte dintr-un atelier personalizat de dezvoltare de scenariu, pe proiectul cu care au aplicat, și de pregătire în vederea susținerii lui în cadrul unui eveniment public, în prezența unor potențiali parteneri internaționali. Sunt eligibile proiectele de lungmetraj de ficțiune aflate într-o etapă de început a dezvoltării, cu regizori români aflați la primul sau al doilea film. Este recomandată, dar nu obligatorie, prezența unui producător atașat proiectului. Se va acorda o atenție specială proiectelor de calitate cu șanse mari de a fi realizate, cu accent pe cele cu buget redus și independente. O comisie de selecție va alege un număr de maxim șase proiecte, care vor fi prezentate ulterior în cadrul sesiunii de pitching.

Pentru proiectele selecționate, regizorul și producătorul (dacă există un producător atașat) vor lua parte la  atelierele special concepute pe durata Transilvania Talent Lab. Cei selectați vor forma grupuri de lucru - echipele și trainerii. Vineri, 6 iunie 2014, toate echipele vor avea șansa de a-și prezenta public proiectul în fața unor posibili producători și finanțatori, iar prezentările vor fi urmate de o serie de întâlniri cu profesioniști din industrie.

Vor fi acordate două premii, în urma votului profesioniștilor prezenți la Transilvania Pitch Stop: TPS Development Award (premiu în numerar) și TPS Production Award, constând în servicii de producție și/sau post-producție.

Regulamentul complet poate fi consultat pe site-ul www.tiff.ro.