Uzina de filme | TIFF

Uzina de filme

 

Proiectul internațional “Uzina Filmelor de Amatori” este un concept creat de renumitul regizor, scenarist si producator francez Michel Gondry (Oscar 2005 pentru Cel mai bun scenariu original “Eternal Sunshine of the Spotless Mind »). În premieră în Romania, proiectul se va derula în cadrul celei de-a 18-a ediție a Festivalului Internaţional de Film Transilvania,sub egida Sezonului România-Franța 2019, și va fi deschis publicului din 31 mai în 31 iulie 2019.

Timp de 3 ore, publicul are la dispoziție un studio cinematografic construit de la zero în CREIC – Centrul de Excelență pentru Industriile Creative (Strada Lombului FN), Cluj-Napoca, cu peste 15 decoruri și toată aparatura necesară pentru a realiza propriul film. Totul, de la scenariu, distribuție, regie, până la crearea coloanei sonore, este realizat de către participanți, sub îndrumarea instructorilor Uzinei. La final, filmul va intra în posesia autorilor care îl pot distribui, pentru a obține binemeritata apreciere a prietenilor și, de ce nu, a publicului larg.

Indiferent de vârstă, ocupație, pasiuni, proiectul este deschis tuturor celor dornici să experimenteze ce se întamplă în fața, dar și în spatele camerelor de filmat.  Cunosțiinte prealabile în domeniul filmului nu sunt necesare. Curiozitatea, însă, este !