De ce să devii voluntar la TIFF | TIFF

De ce să devii voluntar la TIFF

Noi îți putem spune că TIFF e o experiență pe care trebuie să o ai neapărat vara asta! Dar mai bine te lăsăm să vezi cum au descris voluntarii de anul trecut experiența asta:

„Minunată. A fost o săptămână genială în care am cunoscut oameni frumoși, în care am uitat de absolut orice: griji, timp, somn, câteodată și mâncare:). M-am simțit minunat și revin cu același entuziasm și aceeași bucurie și anul viitor (sperând că mă primiți)”

„Muncă, distracție și seriozitate. E mult de muncă pentru a pune festivalul pe picioare astfel încât totul sa meargă bine, dar împreună cu echipa de voluntari, am găsit metode de a ne face munca entertaining. Oricât radem și glumim, toată lumea e dedicata și implicată.”

„A fost prima mea experiența de voluntar și am fost placut surprins de echipa primitoare și atmosfera faină”

„Cred că organizarea din acest an a fost perfectă. Nu am avut niciun moment neplăcut, totul a fost super profesionist și pur și simplu uimitor.”

„Rolul meu ca Subtitle MC mi-a dat o pură plăcere, fiind minunat și important în același timp. Am văzut o mulțime de filme grozave și sunt mândru că am devenit parte a echipei, care a ajutat spectatorii să se bucure de proiecție.”

„Mi-a părut rău că de abia în ultimele zile am avut curajul să socializez mai deschis, pentru că oamenii cu care am socializat m-au surprins placut.”

Următoarea ediție va avea loc între 14 și 24 iunie 2024, iar noi abia așteptăm să te (re)vedem!

De ce să te înscrii?

 • pentru ocazia de a contribui la organizarea celui mai mare festival de film din România și unul dintre cele mai importante din Europa Centrală și de Est, recunoscut pentru calitatea selecției, dar şi pentru organizarea excelentă, atmosfera nemaipomenită şi diversitatea de evenimente, concerte şi petreceri
 • pentru experienţă în producţia de evenimente mari, complexe;
 • pentru că activitatea în festival poate fi considerată stagiu de practică şi experienţă în muncă
 • pentru că vei fi în contact cu oameni interesanţi și vei învăța lucruri noi;
 • pentru că știm că știi și tu multe și ești gata să-i înveti pe alții;
 • pentru distracţie şi prieteni noi;

Perioada de înscriere

Vom începe înscrierile în martie 2024, dar ca să nu te ținem în suspans pâna atunci, informațiile de mai jos te pot ajuta să îți faci o idee despre procesul de selecție și ce înseamnă să fii voluntar TIFF.

Ce trebuie să faci?

1. Citește cu atenție toate informațiile de pe această pagină. Familiarizează-te cu rolurile voluntarilor. Te vom întreba ce dorești să faci la TIFF, iar aici găsești opțiunile pe care le ai.

2. Completează cu atenție formularul, înainte de 25 mai 2024. Din răspunsurile tale ne vom face o primă idee despre cine ești.

3. Răspunde la telefon și la numere necunoscute. După momentul înscrierii, s-ar putea să te contactăm pentru un interviu.

4. Citește-ți e-mailul si după interviu. La finalul procesului de selecție, vei primi rezultatele și mai multe informații despre următorii pași.

Pe cine căutăm?

 • eşti născut înainte de 1 iunie 2008?
 • ai cazare asigurată la Cluj-Napoca în perioada 14 - 24 iunie 2024?
 • ai completat cu atenţie şi în totalitate formularul de înscriere?
 • eşti o persoană binevoitoare, atentă la detalii, responsabilă, implicată şi descurcăreaţă?

Pe tine!

Te rugăm să ai în vedere faptul că transportul până în Cluj-Napoca și cazarea pe durata festivalului nu sunt asigurate de organizator. Trebuie să îţi spunem de pe acum că, din cauza numărului mare de aplicaţii pe care îl primim în fiecare an, nu toate persoanele care aplică participa la interviu şi nu toate sunt selectate.

În procesul de selecţie vor avea prioritate:

 • foşti voluntari TIFF, pentru că suntem nerăbdători să-i reîntâlnim
 • cei care au disponibilitate mai mare de timp, pentru că la TIFF nu se doarme niciodată! :)