Ana Covalciuc | TIFF

Ana Covalciuc

20.05.2015 11:39

Data nașterii: 14 decembrie 1984

Este absolventă a Facultății de Teatru, secția Actorie, la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București (2008), unde a obținut ulterior diploma de master (2010) și cea de doctorat (2014). Colaborează din 2008 cu Teatrul „L.S.Bulandra”, Teatrul Metropolis, Teatrul de Comedie și ArCuB, în spectacole regizate de Andrei Șerban, Gelu Colceag, Horațiu Mălăele, Elena Morar sau Dragoș Câmpan. Face parte din numeroase proiecte independente găzduite de Godot Café-Teatru, Teatrul de Artă, La Scena, Teatrul Mignon sau din proiecte sociale itinerante.

A jucat în scurtmetraje regizate de Paul Negoescu, Matei Mocanu, Bogdan Theodor Olteanu, Lavinia Cioacă și Vlad Trandafir.

A obținut Premiul pentru cea mai bună actriță într-un spectacol de regie la Gala UNATC (2010), pentru rolul Olga Ivanovna din spectacolul „Zvăpăiata”. Anul acesta a fost nominalizată la categoria Cea mai bună actriță într-un rol secundar la Premiile UNITER 2015, pentru rolul Proprietăreasa din spectacolul „Omul cel bun din Seciuan”, regia Andrei Șerban.