Cătălin Ștefan Mîndru

Data nașterii 08.12.1979

S-a îndrăgostit de scenă la Iași, la Teatrul Studențesc Ludic, în timpul studiilor la Facultatea de Științe Economice, Finanțe –Contabilitate. A decis să-și schimbe viața și a plecat Târgu Mureș unde a absolvit Universitatea de Arte (licență) în 2008. A fost actor la Teatru 74, a colaborat cu Teatrul Național Târgu Mureș, Compania Liviu Rebreanu și cu Teatrul Ariel. La Teatru 74 a jucat în spectacole regizate de Cristian Theodor Popescu, Cristi Juncu, Adrian Iclenzan, Ovidiu Caița,  Radu Afrim. 

În 2011 revine în Iași, unde contribuie la fondarea Teatrului FiX, jucând în spectacole regizate de Adrian Iclenzan, Cristian Theodor Popescu, Ovidiu Caița, Mihai Pintilei. Acolo se reîntâlnește cu Radu Afrim în colaborarea cu Teatrul Național Vasile Alecsandri, în spectacolul Visul unei nopți de vară. 

Din 2016 e actor al Teatrului Municipal Matei Vișniec Suceava. Printre alte spectacole, joacă în Întoarcerea acasă în regia lui Botond Nagy, Münchausen în regia lui Ovidiu Caița, Sclavi în regia lui Cosmin Panaite, O noapte furtunoasă în regia lui Mădălin Hâncu, Pisici în regia lui Bobo Burlăcianu. La Suceava colaborează cu Asociația UnConceptLuna la proiectele Teatru la curte, Teatru la căminul cu bunici, Spectacolul lecturii-Lectura ca spectacol, și împreună au realizat spectacolele de teatru Cum am mâncat un câine și Eden.

A avut apariții în filmele Profesioniștii (r. Tudor Botezatu) și Oameni de treabă (r. Paul Negoescu).