Christine Cizmaș | TIFF

Christine Cizmaș

08.06.2023 10:28

Data nașterii: 22.04.1978

La 15 ani se hotărăște să între în trupa de teatru studențesc Thespis, coordonată de Diogene Bihoi. După 10 ani acolo, împreună cu câțiva dintre colegi, înființează în 2005 o trupă de teatru, AUĂLEU Teatru de Garaj și Curte.  Tot atunci urmează cursurile Facultății de Teatru din Timișoara, secția germană. A colaborat timp de patru ani cu Teatrul German din Timișoara. 

De 18 ani de când există AUĂLEU, Christine joacă, scrie, cântă, administrează, curăță, servește, trăiește, suferă, muncește și se bucură de o alegerea pe care a făcut-o când era mai tânără. E un om liber, în viață și în profesie. Și-a permis să viseze. Printre altele, a jucat în Libertatis captivantus est, Spălătorul de creier, Circus mundi, Ferma animalelor, Grand Hostel Timișoara.  A jucat continuu indiferent de câți oameni au fost în sala de spectacol. În case părăsite, corturi, străzi, la nunți, piețe publice, sub poduri sau în săli consacrate. 

A câștigat premii, pe unele le-a refuzat, iar anul aceasta, alături de echipa AUĂLEU, câștigă Premiul Special pentru Rezistență și Creativitate în Teatrul Independent, acordat de UNITER. 

Vorbește 4 limbi străine, are 3 animale, dansează tango, a prezentat alături de Ioana Bugarin Deschiderea Capitalei Culturale Timișoara 2023. 

În film nu are multă experiență.  Numărul ei norocos e 22. Christine vine la TIFF 22.