Marcela Motoc

Data nașterii: 28 decembrie 1972

Marcela Motoc a absolvit Academia de Teatru și Film (acum UNATC) în 1996, la clasa profesorilor Olga Tudorache și Adrian Pintea. A fost angajată la Teatrul L.S.Bulandra încă înainte de absolvire în urma concursului validat de Liviu Ciulei.  A debutat la Teatrul Bulandra în Patul lui Procust în regia Cătălinei Buzoianu. În anul 2002, actrița s-a stabilit la Paris și pentru un timp a călătorit în majoritatea destinațiilor importante din lumea întreagă. Tot la Paris, în 2013, a tradus în franceză și produs premiera Liei Bugnar, Fata din Curcubeu. 

În 2014 Marcela revine la București, fondează Asociația Cortina și își reia pe deplin activitatea în teatru.  Marcela colaborează cu Teatrul Bulandra, Teatrul Apropo și Teatrul Metropolis.  Joacă din 2016 în spectacolul Fata din Curcubeu la Teatrul de Artă Bucuresti și a obținut pentru el premii de interpretare în numeroase festivaluri. 

În film debutează în anul 1993, în regia lui Nae Caranfil, cu E pericoloso sporgersi. A avut apariții în seriale precum Profu, Clanul, Las Fierbinți și a jucat în diferite scurtmetraje.