Activități TIFF în Familie - Florești | TIFF

Activități TIFF în Familie - Florești

Atelierul siguranței

Inspectoratul de Poliție Județean Cluj

Prevenim înainte de a combate și combatem în mod sustenabil tot prin prevenire. Această modalitate de a acționa reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de a ține răul departe de comunitate și de a construi un scut de protecție în fața fenomenului infracțional. Prevenirea și combaterea criminalității, bazată pe dovezi fundamentate științific, pe o bună cunoaștere a contextului social şi infracțional, reprezintă țelul nostru de dezvoltare în ceea ce privește siguranța publică, în colaborare cu partenerii interni și internaționali.

 

Aviator pentru o zi

Baza71Aeriană „General Emanoil Ionescu"

Din 1982 apărăm cerul senin al patriei. Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" este purtătoarea tradiţiilor aripilor româneşti şi dorim să ducem mai departe spiritul de sacrificiu şi dăruirea de care a dat dovadă fiecare militar în parte, care a participat la scrierea istoriei acestei unităţi de prestigiu, fiind un simbol al aviaţiei româneşti.

Prin devotamentul și resonsabilitatea care ne caracterizează, militarii au adus baza în fruntea Forțelor Aeriene. Operabilitatea aeronavelor, dar și munca depusă de piloți, tehnici și militarii care fac posibil zborul în fiecare zi, am reușit să participăm la numeroasa misiuni NATO, fiind astfel un garant al unității și cooperării cu forțele partenerilor străini.

 

Fii și tu salvator!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj

Atunci când vine vorba despre situațiile de urgență, cea mai importantă întrebare este cum le prevenim? De multe ori, intervențiile pompierilor pot fi evitate, cu ajutorul unor cunoștințe de bază. Drept urmare, salvatorii vă stau la dispoziție și vă așteaptă la o discuție liberă! Ne adresăm deopotrivă atât celor mari, cât și celor mici, care ne vor putea vedea tehnica și echipamentele de intervenție.

 

Aventurile unui lup curios

Centrul Cultural Francez

Institutul Francez din România la Cluj-Napoca promovează limba și cultura franceză în rândul celor mici prin cursuri și diplome de limba franceză, ateliere ludice și creative, spectacole, filme și activități de vacanță pentru elevi. De la mediateca institutului puteți împrumuta cărți pentru toate vârstele, benzi desenate, filme și muzică franceză. Abonamentul include și accesul la platforma digitală culturetheque.com.

 

Marea căpăceală

Capace cu suflet

„Capace cu suflet” este despre puterea lui “ÎMPREUNĂ”. E ușor să facem fiecare gesturi mărunte, care puse împreună crează lucruri minunate. Într-o propoziție: Capace cu suflet dă o însemnătate nouă capacelor de plastic. Strângem doar capace pentru că raportul volum/ greutate e foarte bun și pentru că e foarte simplu pentru oricine să furișeze câte un căpăcel și să-l pună apoi într-un recipient cu multe capace de la alți temerari ca el. Un capac e mic și nesemnificativ de unul singur, dar e usor să-l pui deoparte și să strângi mai multe impreuna cu membrii comunitatii Capace cu suflet, formata in jurul unei initiative ecologice cu valente sociale.

 

Împreună pentru un viitor mai verde!

Patrula de Reciclare & RoEcollect

RoEcollect este o companie cu activități multiple în domeniul protecției mediului. De peste 12 ani oferim servicii profesionale în domeniul managementului deșeurilor electrice (DEEE) și dezvoltăm soluții eficiente, adaptate local comunităților în care ne derulăm activitatea.

MISIUNEA ECOLLECT VISION SE EXPRIMA PRIN PARTICIPAREA ACTIVA LA SUSTINEREA SI CREAREA UNUI CLIMAT VERDE SI SANATOS PENTRU GENERATIILE ACTUALE SI PENTRU COPIII NOSTRI.

 

Cavalerii anti-risipă

Food Waste Combat

Food Waste Combat este un proiect civic de constientizare si reducere a risipei alimentare in Romania. Pornit din Cluj in 2012, are in spate o echipa de activisti gurmanzi si entuziasti, care promoveaza respectul pentru hrana buna, locala si sezonala, oferind trucuri si activitati pentru reducerea risipei.

 

Tradiții Clujene la TIFF (Atelier de olărit și pictură pe ceramică)

Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj

Cu o tradiție de peste 65 de ani, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, contribuie la viitorul valorilor satului românesc. Pentru copiii clujeni și floreșteni oferă gratuit ateliere de olărit și pictură pe ceramică, sâmbătă, 10 iunie 2023

 

Cărțile pe roți

Biblioteca mobilă BookTruck

Biblioteca mobilă BookTruck împrumută cărți copiilor de toate vârstele din mediul rural. Prima bibliotecă mobilă are peste 1.500 de cărți putere și împrumută gratuit cărți copiilor de toate vârstele din 20 de sate din județul Cluj. Pe lângă cărți, ducem în sate și ateliere, lecturi și activități interactive, plus ""rafuri"" cu biblioteca vie (human library). BookTruck-ul se adresează în primul rând copiilor și tinerilor, dar are cărți pentru toate categoriile de vârstă.

 

Atelier de cântat sănătos

Andreea Șilochi

Andreea Șilochi este antrenor vocal în CVT (Tehnica Vocală Completă) și este fondatorul Music Haven. Iubește să cânte și să-i ajute pe copii și pe adulți să-și folosească vocea cu încredere într-un mod sănătos.

 

Dialoguri sincere la puterea a doua

Laura Iviniș

Fiecare zi e o nouă aventură, cu provocări la tot pasul iar, uneori, devine dificil să păstrăm conectarea și armonia între copii și părinți, atunci când interesele și dorințele sunt diferite. Cum trecem de la ceartă la împăcare, vino să descoperi alături de Rai și familia sa, într-o nouă serie de dialoguri pline de amuzament și sinceritate. Pentru că iubirea crește odată cu noi, prin dialoguri sincere!

 

Clubul copiilor iscusiți

Urban Kiddo

Urbankiddo organizează evenimente de creație și recreație pentru copii mici și mari. Atelierele noastre hobby sunt dedicate copiilor și adulților creativi și iubitori de frumos și inedit. Pictură, string art, atelierele de jucării, machetare, țesut, cusut și multe alte activităti în urma cărora se nasc piese de decor unice și practice fac parte din activitățile noastre curente.

 

Tururi botanice ghidate

Din filele naturii

Din filele naturii își propune să aducă oamenii "pe aceeași pagină" cu natura, să le faciliteze conectarea la ea. Este în mare măsură despre știință, dar și despre simțire, despre satisfacția pe care ne-o dă înțelegerea unor fenomene naturale, dar și despre bucuria de a alerga pe un câmp înflorit sau de a explora o pădure sălbatică. Organizăm la cerere tururi în natura urbană sau periurbană a Clujului, ghidate de specialiști biologi sau ecologi.

 

Distrează-te cu noi: tir cu arcul si mini troliană?

NapocaTrio

Napocatrio este o stare de spirit. Spirit liber prin care promovăm un stil de viață sănătos. Suntem o echipă de tineri energici, optimiști și câteodată visători. Dăm însă mereu tot ce e mai bun din noi și îi îndrumăm pe cei care ne înconjoară să descopere tainele sporturilor de iarnă, dar și de vară. Printre activitățile outdoor pe care le promovăm se numără: schi, snowboard, mountain bike, înot, patine cu rotile, aventură. Iar cu noi, distracția se face mereu în siguranță.

 

Dance and shine

GymMotion Studio

Gymotion Studio este un loc un studio de dance fitness care isi propune sa aduca mai aproape de oameni sportul, muzica si dansul si sa le integreze ca stil de viata. Programul Dance & Shine by Gymotion Studio este unul energic, îmbină muzica agreată de copii, pași simpli de dans cu jocuri educative care le dezvoltă orientarea în spațiu, muzicalitatea, ritmul și le oferă mici lecții cu privire la o postură corectă, performing și leadership.

 

Exatlon pentru copii

Sportacus

Sportacus este un concept ce promovează mișcarea ca activitate de bază pe tot parcursul vieții, începând încă din perioada copilăriei. În cadrul "Exatlonului pentru copii", cei mici se vor distra, își vor dezvolta calitățile și deprinderile motrice și vor avea șansa să își testeze limitele, participând la diferite ateliere cu obstacole.

 

Micul Prinț - spectacol de storrytelling

Bucătarul regelui - spectacol de teatru de păpuși si experimente științifice

Viața secretă a celor mai neașteptate obiecte - spectacol de teatru de păpuși

Hocus Pocus - spectacol de magie și ventrilocie

MagicPuppet

Asociația Magic Puppet este o organizație nonprofit care are ca prim scop promovarea artei păpușeriei și a magiei scenice, folosind multiple mijloace de comunicare și implementarea, dezvoltarea si derularea unor proiecte și activităţi comunitare, locale sau naționale menite să susţină dezvoltarea artistică, socială, culturală și educativă atât a membrilor cât și a participanților. Teatrul Magic Puppet e printre singurele organizații pe plan național care iși asumă o stagiune curentă de teatru de animație și de păpuși publicului de toate vârstele(adulți, tineri, copii).

 

Atelier ceramică - pictură

Modelaj

Fauve Atelier

Fauve Atelier este brandul sub care artistul vizual Valentina Lazar își expune creațiile - delicate piese de bijuterie, obiecte de decor sau de uz casnic realizate din porțelan într-un mic atelier care găzduiește adesea întâlniri unde, care cei care îi trec pragul, sunt invitați să își exploreze creativitatea.

 

Atelier de construcție cu piese LEGO(R)

Brickenburg la TIFF – Miniexpoziție de construcții din elemente LEGO(R)

Asociatia Brickenburg este una din cele mai importante organizatii de fani ai sistemului LEGO(R), fiind oficial recunoscuta la nivel mondial prin creatiile realizate de membrii sai, prezentate la evenimente dedicate hobby-ului LEGO(R) din tara si in strainatate.

 

Aventuri în lumea basmelor

Legendarium

Jocuri, costume și desene din minunatul tărâm Legendarium! Intră în lumea poveștilor, aventurează-te în joc și salvează legendele de la uitare. Găsești surprizele Legendarium în fiecare zi de weekend la TIFF în Familie.

 

Întâlnire cu cățeii de terapie

Asociația Dog Assist

"Asociatia Dog Assist este un ONG ce activează în domeniul interacțiunii om-animal. La Dog Assist promovăm respectul, compasiunea și empatia pentru toate fiintele vii, integrând pozitiv animalele în viața comunității.

Câinii noștri de terapie intră pe programe terapeutice alături de psihologi și kinetoterapeuți, motivându-ne beneficiarii spre progres. Totodată, suntem prezenți în comunitate cu programe educative atat pentru copii, cât și pentru adulți.

 

Prietenii suculenți - atelier de mini-aranjamente cu plante suculente

Crearium

Din universul Crearium nu ai cum să pleci neîndrăgostit de plantele suculente, care abia așteaptă să le admiri în cele mai surprinzătoare ipostaze!

 

Universul gonflabil

Hopa Hopa

Hopa Hopa este cel mai mare loc de joacă indoor pentru copii din Transilvania! Spațiul generos de 1200 mp e populat de cele mai distractive și colorate experiențe gonflabile!

Livrăm experiențe memorabile, pentru copii, dar și pentru adulți!

 

Dezvoltare armonioasă prin ritm, mișcare și tobe africane

Lucian Conțiu

De-a lungul anilor, Lucian Conțiu a făcut parte din diverse grupuri muzicale, ducând muzica vie și atelierele de muzică pe scene mici și mari, la festivaluri, sărbători, ceremonii, grădinițe, centre sociale, conferințe și medii business. De 4 ani facilitează ateliere de tobe africane pentru adulți și copii, experiență care îi oferă împlinire prin efectele benefice pe care le resimte în rândul participanților și bucuria de a transmite mai departe înțelepciunea și joaca tobelor africane.