EPIC – Expoziție de costume de film realizate de Oana Păunescu | TIFF

EPIC – Expoziție de costume de film realizate de Oana Păunescu

23.05.2019 13:21

31 mai - 8 iunie, Muzeul de Artă

Vernisaj: 31 mai, ora 16:00

Prilej unic de a admira costumele spectaculoase  realizate de creatoarea Oana Păunescu, altfel decât pe marele ecran, expoziția EPIC reunește cele mai cunoscute articole imaginate și concepute de designer-ul român care a cucerit Hollywoodul. Costumele de film expuse, explorează rolul central pe care îl joacă acestea în potențarea viziunii regizorale. Totodată, ele conturează un mesaj-simbol al călătoriei Oanei Păunescu în lumea filmului: mii de ore de lucru transpuse într-un concept al visării, care marchează evadarea personală din planul real în cel ireal.

Pentru cunoscuta creatoare, inspirația vine întotdeauna din realitate și mai ales din ultimele tendințele ale modei. În tot acest timp, efemerul personajelor de film se interconectează cu moda și o influențează în aceeași măsură.

Avem nevoie de evadarea din real în ireal. Tot ce este cu neputință în realitate este atât de realizabil prin iluzie… (Oana Păunescu)

Oana Păunescu a realizat costume de film care au îmbrăcat personaje interpretate de actori celebri ca Elizabeth Hurley, Nicole Kidman, Wesley Snipes, Jude Law sau Jean-Claude Van Damme. A  colaborat cu regizori de renume pentru zeci de producții de top și a fost de două ori nominalizată la Gala Premiilor Gopo. Anul acesta, TIFF îi va oferi Premiul pentru întreaga carieră, încununând, astfel, seria de succese înregistrate în cariera sa.