Muzeul Fotografiilor Nefăcute | TIFF

Muzeul Fotografiilor Nefăcute

29.05.2019 14:06

Felul în care sunt realizate fotografiile, situațiile limită pe care fotografii le întâlnesc, deciziile de ordin etic pe care le iau în a face sau nu o fotografie, sunt detalii aflate foarte rar de către public. Muzeul Fotografiilor Nefăcute dezvăluie aceste detalii, adunând poveștile acestor imagini neimortalizate niciodată într-o colecție comică de ilustrații realizate de George Roșu.

Publicul este invitat să le descopere la TIFF Lounge, spațiul special amenajat din Piața Unirii din Cluj-Napoca, între 31 mai și 8 iunie.

Mircea Albuțiu, Laura Bâlc, Nicu Cherciu, Tiberiu Crișan, Dorel Gaina, Cristian Ioan, Rareș Ioan, Raed Krishan, Marius Mariș, Julius Paul, Roxana Petrean, Soós Attila și Loránd Vakarcs: 13 fotografi clujeni și poveștile fotografiilor pe care nu le-au făcut, illustrate de George Roșu.

Unul dintre cei mai populari aritști vizuali contemporani, George Roșu scrie desenând și desenează scriind. Cine a avut ocazia să-i admire măcar una dintre ilustrații, îi va recunoaște stilul dintr-o mie.  Se fereşte de eticheta de ilustrator și crede cu tărie că umorul trebuie să fie o parte importantă în arta contemporană