IICCMER la TIFF

03.06.2015 23:30

Vineri, 5 iunie, de la 12.00, la TIFF Lounge, va avea loc o dezbatere în cadrul festivalului pe tema felului în care a fost reflectată perioada comunistă în cinematografia românească atât înainte, cât şi după 1989. Participanţii la dezbatere vor căuta răspunsuri la câteva întrebări generale: Care au fost principalele mistificări istorice propagate de cinematografia comunistă? Cum a fost reflectată rezistenţa anticomunistă în filmul românesc? Care a fost relaţia dintre cineaşti şi cenzură în perioada comunistă? Ce supravieţuieşte din cinematografia de propagandă comunistă? Care sunt sechelele mentale şi recuperările adevărului din filmele Noului Val?

Moderatorul Mihnea Măruţă îi va avea ca invitaţi pe regizorul Cristi Puiu, conferenţiarul universitar Doru Pop (Facultatea de Teatru şi Televiziune, Cluj) şi filmologul Cristian Tudor Popescu (Gândul, Bucureşti).

Dezbaterea va începe la ora 12.00 la TIFF Lounge (Piaţa Unirii). Cei care vor participa activ la dezbatere vor primi cărţi şi DVD-uri din partea IICCMER.