44 Women | Muzeul de Artă

Vernisaj: Joi, 20 iunie, ora 16:00 - Muzeul de Artă

Perioadă și orar vizitare: 14-23 iunie, între 10.00 și 18:00


 

 

 

#44Women este o călătorie fotografică bazată pe reciclarea unor costume iconice de teatru și film, create de Doina Levintza și stilizate de Ovidiu Buta. Este un spațiu ludic în care cei doi și-au imaginat, au creat și au imortalizat peste 80 de personaje. Este un experiment creativ, fascinant, transformat într-o expoziție memorabilă. 

Personajele imaginate sunt interpretate de actrițe și modele de succes din România și au fost imortalizate de șapte fotografi de moda: Circo Visual, Ovidiu Oltean, Alin Kovacs, Madalina Preda, Bogdan Petrice, Oltin Dogaru, fiecare dintre ei reinterpretând personajele create și împărtășind propria lor estetică. 

 

 

44 Women, expoziția găzduită de TIFF la Muzeul de Arta Cluj Napoca, a debutat în Londra la Galeria The Stables, Covent Garden, în luna decembrie a anului trecut. 

În rolurile principale: Coca Bloos, Ana Maria Bucura, Lia Bugnar, Aylin Cadir, Elvira Deatcu, Vergine Santa Frida, Diana Gheorghian, Manuela Harabor, Ana Maria Marinca, Simona Maicanescu, Irina Magda, Marta Marghidan, Nika Demos, Cezara Petredeanu, Loredana Predel, Crina Semciuc, Judith State, Carmen Tanase, Cezara Tomenco, Virginia Usiku, Meda Victor, Nara Jackson, Flavia Yuki Make up: Alexandru Abagiu, Oana Busuioc, Mihaela Cherciu, Adina Vlad, Ruxandra Zechiu Hair: Ilina Dumitru, Oana Alina Ilie, Sebastian Sarghie

@44womenexhibition @doinalevintza @ovidiubuta

 

Curatori
Levintza
Doina Levintza

Cariera apreciatei creatoare de film, teatru și modă Doina Levintza numără sute de piese de teatru și filme, precum și peste 150 de prezentări de modă. 

Ea a susținut prezentări ale casei sale omonime la Monte Carlo, Paris, Washington, New York, Londra, Praga, Geneva, Madrid, Berlin, Bruxelles, Chicago. 

Este renumită pentru stilul ei unic și tehnicile pe care le folosește.

Ovidiu Buta
Ovidiu Buta

Stilist. Trăiește și lucrează între București, Paris și Milano. Îi place să creeze povești vizuale la limita teatrului și a modei. Munca lui a fost publicată de la Vogue la GQ, de la Numero la Harper’s Baazar. 

El este bine cunoscut pentru al lui colaborări cu Alessandra Ambrosio, Isabeli Fontana, Tony Ward, Sebastian Stan, Lydia Hearst, Jane Seymour, David Gandy și pentru evenimentele de modă și expoziție organizată la Shanghai, Hanovra, Berlin, Chicago, Mexic