Proiectele selectate la a patra ediție Drama Room de la TIFF.23

31.05.2024 17:50

A patra ediție a programului Drama Room, dedicat regizorilor, scenariștilor și producătorilor care vor să dezvolte seriale sau mini-serii, a anunțat proiectele selectate. Creatorii lor vor participa la Festivalul Internațional de Film Transilvania (14-24 iunie 2024, Cluj-Napoca), unde, pentru câtea zile, vor avea un program intens alcătuit din sesiuni de feedback aplicat, alături de paneluri conduse de experți de top din industria cinematografică.

Tutorele principal al Drama Room 2024 este Eilon Ratzkovsky, producător de film cu o experiență de peste 25 de ani, care în ultimii ani a fost tutore pentru TorinoFilmLab și Biennale College Cinema.

În ultimele zile ale programului, participanții își vor prezenta proiectele în cadrul unei sesiuni de pitch deschisă profesioniștilor din industrie. Juriul, alcătuit din Gabriela Iacob (PRO TV), Adina Sădeanu (co-creator și co-scenarist al serialului HBO Max SPY/MASTER) și Sean Wheelan (Filmgate Films), va acorda unuia dintre proiecte Premiul pentru cel mai bun serial – Best Series Project Award – oferit de PRO TV. Premiul constă într-un acord de dezvoltare a proiectului câștigător. 

În plus, toate cele 5 proiectele participante la program vor beneficia de o sesiune de consultanță și recomandări din partea Gabrielei Iacob, Head of Scripted Content Development, PRO TV. 

Cele cinci proiecte selectate la Drama Room 2024 sunt:

BUCHAREST NOIR (Andrei Redinciuc)

IT FEELS GOOD, ANYWAY (Rebeca Elena Carini, Irina Turcanu)

NO MORE UBER CRYING (Carina-Gabriela Dașoveanu, Andrei Fecioru)

THE GROUP (Conrad Mericoffer) 

THE THIEVES ACADEMY (Dragoș Bucur, Dorian Boguță, Octav Chelaru)

Pentru informații suplimentare: [email protected]