Grașii | TIFF

Grașii

Gordos (Spania)

Regia:
Daniel Sanchez Arevalo
Cast:
Antonio de la Torre, Roberto Enríquez, Verónica Sánchez
Durata:
12h:00m
Ediție TIFF:
2010
Secțiune:
Synopsis:

Graşii e pizza, îngheţată, ciocolată, dulciuri, calorii, multe-multe calorii. E şi vină, dorinţă, teamă, speranţă, visuri, sex, familie, dragoste. E fericit, optimist, super, dureros, tandru, aspru, uşor, profund. E o comedie. E o dramă. E o colecţie de contradicţii. E viaţa!
Graşii e o dramedie. Cinci poveşti despre persoane supraponderale într-un mediu comun: terapia de grup. Un loc unde oamenii nu se aşteaptă să scape de kilograme, ci să afle de ce le tot pun. Aşteaptă să afle de ce au o aversiune pentru propriul corp. Greutatea nu e importantă, corpurile lor nu sunt importante. A fi supraponderal este doar o metaforă pentru a vorbi de ceea ce înghiţim, zi de zi, şi apoi creşte în noi. Acele lucruri pe care ţi-e atît de greu să le exprimi, înfrunţi sau chiar accepţi.

Premii si festivaluri: Raúl Arévalo - cel mai bun actor in secundar in cadrul Premiilor Goya 2010, Premiul Juriului la Festivalul Filmului de Comedie de la Monte Carlo 2009, nominalizat pentru Bronze Horse la Festivalul de Film de la Stockholm 2009.

1