Muzeul de Artă, scena de muzică TIFF.23

27.05.2024 14:20

Ca în fiecare an, Muzeul de Artă se transformă în scena de muzică TIFF! Aproape în fiecare seară de festival, artiști din România, Japonia, Ungaria, Franța sau Germania vor pregăti show-uri de blues, electro, disco alternative sau rock pentru clujeni și invitați. Spațiul din curtea Muzeul de Artă se va deschide zilnic de la ora 16:00 și include un bar și o zonă de lounge.

Biletele pentru concerte au fost puse în vânzare online pe tiff.eventbook.ro 

Concertele de la Muzeul de Artă sunt posibile cu sprijinul: IQOS, Vodafone, Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar București, Centrul Cultural German Cluj-Napoca, Ambasada Franței în România, Institutul Francez

Dimitri's Bats
Sâmbătă, 15 iunie, 19:00
Dimitri's Bats

O apariție fresh pe scena alt-pop românească, Dimitri’s Bats estompează constant granițele dintre ritmurile de dans și riff-urile alternative. Cel de-al doilea EP, "Monobloc", a fost lansat la începutul anului 2023 și promovat printr-un turneu național. "Get Your Fix", "Casablanca" și "Heavy" sunt câteva dintre single-urile de pe EP care au fost lansate cu videoclip. 

Dimitri's Bats au cântat la numeroase festivaluri din țară, dar și internaționale - Tallinn Music Week (Estonia), Juwenalia PW (Polonia), BuSH (Ungaria) și au deschis pentru artiști precum The 1975 (UK), Son Lux (US) și Daria Zawiałow (PL).

KADJAVSI
Duminică, 16 iunie, 19:00
KADJAVSI (RO)

Influențat de unii dintre cei mai prestigioși artiști din Marea Britanie, precum James Blake, Squid, Black Country New Road sau The Smile, KADJAVSI (fondat de Nikita Dembinski) și-a propus să pornească într-o călătorie care îmbină muzica, teatrul și filmul, creând o experiență cinematografică în spectacolele live. Acestea sunt aproape întotdeauna însoțite de un suport vizual, nefiind niciodată lipsite de lirismul dramatic și totuși veridic al albumului de debut, "Second Sun".

HEAVENPHETAMINE
Luni, 17 iunie, 19:00
HEAVENPHETAMINE (JP)

Heavenphetamine este un duo muzical format din Hiroki (clape/voce) și Sara (tobe/voce). Stilul lor distinctiv implică sincronizarea tobelor acustice ale Sarei cu secvențele sintetizate ale lui Hiroki, create cu ajutorul sintetizatoarelor și al pedalelor de buclă, rezultând o fuziune electrizantă de compoziții cu infuzie electro, de inspirație punk, totul realizat fără a folosi un metronom. Descrisă ca un amestec de Krautrock și Post-Punk, muzicalitatea lor reflectă puternic influența muzicii indie occidentale. În același timp, melodiile, ritmurile și versurile japoneze care stau la baza lor contribuie la crearea unui peisaj sonor deosebit de exotic.

JACOB MEDREA
Marți, 18 iunie, 19:00
JACOB MEDREA (DE)

Lăudat de Marc Rebillet (''this is dope'') și premiat de TEDx Cluj pentru o prestație remarcabilă, Jacob Medrea este cu adevărat un one man show. Saxofon, Beatbox, tobe, canto, clape și o stație Loop-Station se transformă în groove-uri de toate formele pentru a pune mulțimea în mișcare. Rupând granițele dintre Live-Show, DJ și Improv Comedy, Jacob dă tot ce are mai bun pentru a oferi mulțimii experiența completă a unui show live sălbatic. 

Concert organizat cu sprijinul Centrului Cultural German Cluj-Napoca.

NEW FOSSILS
Miercuri, 19 iunie, 19:00
NEW FOSSILS (HU)

New Fossils este o forță proaspătă în peisajul dinamic al jazz-ului din Budapesta, îmbinând energia specifică tinereții cu experiența experimentată. Creată de toboșarul Dániel Ferenc Szabó și de basistul Marcell Gyányi, trupa reprezintă o convergență de talente de top din diverse medii muzicale. Călătoria lor spre proeminență include deschiderea pentru Alfa Mist, câștigarea premiului pentru cel mai bun album alternativ al anului pentru albumul lor de debut și colaborarea cu artistul norvegian ECM Mathias Eick. Aceste repere evidențiază angajamentul lor de a depăși limitele și de a forja noi frontiere sonore, consolidându-și statutul de deschizători de drumuri în comunitatea locală de jazz.

Concert organizat cu sprijinul Institutului Liszt – Centrul Cultural Maghiar București.

Joi, 20 iunie, ora 19:00
CONCERT SURPRIZĂ

Concert powered IQOS

INTRAREA LIBERĂ

LA CHICA
Joi, 20 iunie, ora 20:00
LA CHICA (FR)

Pe o parte a oceanului se află America Latină, un tărâm intens și mistic. De cealaltă parte, se află Parisul, Belleville, pământ multicultural, urban și modern. Prin muzica sa, La Chica reunește aceste două lumi, propunând un colaj de texturi sonore, împrumutate din moștenirea sa culturală și din diverse influențe moderne, încălcând codurile stabilite. În jurul pianului și al clapelor s-a construit universul ei, amestecând cu abilitate inspirațiile sale clasice (cum ar fi dragostea pentru Debussy) cu profunzimea straturilor aeriene de sintetizator analogic. Nedeslușită, franco-venezueleanca transmite emoții crude, între gânduri abstracte și introspecție poetică. 

Concert organizat cu sprijinul Ambasadei Franței în România și a Institutului Francez din România

PLANET OPAL
Vineri, 21 iunie, ora 19:00
PLANET OPAL (IT)

Sunete cromatice și groove: Giorgio Assi (producător, sintetizatoare și voce) și Leonardo De Franceschi (tobe și percuție) sunt inspirați de sunetul post-punk și post-disco, împletindu-l cu un kraut-rock în cheie sound-system. Duo-ul a fost selectat pentru Transmusicales, MENT Ljubljana, Mondo Festival (New York) și pentru marile festivaluri italiene! 

Au avut plăcerea de a cânta în deschiderea concertelor lui Peter Hook de la Joy Division/New Order, Yin Yin, Pendulum și a unor mari artiști italieni precum Cosmo, Calibro 35 și Dj Khalab. Setul lor live este pur și simplu copleșitor.

BOGDAN SIMION ȘI LĂUTARII DE MĂTASE
Sâmbătă, 22 iunie, ora 18:00
BOGDAN SIMION ȘI LĂUTARII DE MĂTASE (RO)

Concert prezentat de Vodafone

INTRAREA LIBERĂ

Lăutarul-culegător de muzici de tradiție Simion Bogdan-Mihai provine dintr-o familie de artiști, unde bunica sa a cântat cu vocea, iar tatăl lui la vioară. A început să studieze cobza la 15 ani iar la 16 ani călătorea deja prin România culegând cântece lăutărești și învățând de la puținii cobzari rămași în viață. Începând cu 2017, a susținut numeroase concerte de muzică lăutărească cu taraful Lăutarii de Mătase. De asemenea, a lucrat la coloana sonoră a documentarelor „Flavours of Romania” și „Wild Carpathia” realizate de jurnalistul britanic Charlie Ottley. Muzica sa are trei direcții generale: un filon de muzică țărănească românească, unul de muzică lăutărească urbană şi unul de pop music generic românesc (valsuri, tangouri și cântece de cabaret de la începutul secolului XX până după cel de-al doilea Război Mondial.

ISLANDMAN
Sâmbătă, 22 iunie, ora 20:00
ISLANDMAN (TR)

Născut din visele muzicale ale muzicianului/producătorului Tolga Boyuk, stabilit la Istanbul, Islandman reprezintă un personaj fictiv, o persoană muzicală, un visător care compune poveștile unui loc inexistent... Islandman cântă pe scenă în format trio electro-acustic live. Muzica lor poate fi descrisă ca un mix unic de structuri electronice melodioase & ritmuri de dans cu chitare live spațiale, susținute de ritmuri șamanice.

CIREȘAN
Duminică, 23 iunie, 19:00
CIREȘAN (RO)

Cireșan reprezintă emoția iubirii în toate formele ei. Muzica lui e o fuziune între Hip Hop, Funk și R&B, toate formând un altfel de "Pop", cum ar spune el: " Muzica mea e un Pop underground." Cireșan se folosește de tiparele celor din jurul lui și cu fiecare melodie îmbracă un altfel de caracter ce simbolizează iubirea în felul ei unic. Cireșan ne plimbă prin versuri cu cadențe asemănătoare Rap-ului și mai mereu ne aduce în refrene melodice, puternice și pline de armonie. Concertele de la Muzeul de Artă sunt posibile cu sprijinul: IQOS, Vodafone, Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar București, Centrul Cultural German Cluj-Napoca, Ambasada Franței în România, Institutul Francez din România.

***

Ne puteți urmări pe:

tiff.ro | Facebook | Instagram | Youtube | TikTok

***

Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania.

Cu sprijinul: Ministerul Culturii, Centrul Național al Cinematografiei, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Institutul Cultural Român, Dacin Sara, UCIN, Dept. relații interetnice – DRI, Primăria Comunei Florești, Europa Creativă – MEDIA

Sub-egida: UNESCO City of Film

Prezentat de: Banca Transilvania   

Sponsori: Mastercard, Vodafone, LIDL, Ursus, Regina Maria, Audi & Autoworld, IQOS, MOL România, Tenaris Silcotub, JTI, Pepsi, DeLonghi, HelpNet, McDonalds, Transgaz, Foundever, Farmec, Jidvei,  Teilor, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Radisson Blu, Energobit, Iulius Mall, E-ON, Compania de Apă Someș, Conceptual Lab by Theo Nissim, Casa de vinuri Cotnari, .msg România, CSI, CHIO, ECCO, Komoder, DHL, Epson

Cafeaua oficială: NESPRESSO

Partener oficial de frumusețe: Armani Beauty

Transportator oficial: Tarom

Asigurător oficial: Groupama

Partener vestimentație: Tudor Tailor

Partener tehnologic: Reea

Partener de ospitalitate: Eximtur

Parteneri: PMA, Intend, Lecom, Promelek XXI, Luna Cleaning, Carturesti 

Partener media principal: PRO TV

Recomandat de: Europa FM

Partener de monitorizare: MediaTRUST

Parteneri media:

Radio România Cultural, TV5, TV5 Plus, A List Magazine, Cinemap, Zile și Nopți, AGERPRES, Gen, stiri!, Revista BIZ, Haute Culture Magazine, Films in Frame, Scena9, Observator Cultural, LiterNet, AaRC

Afaceri.news, Maszol, Radio România Cluj, Monitorul de Cluj, Radio Transilvania, Ziua de Cluj

Parteneri media internaționali: Screen International, Cineuropa

***