Începe Midnight Delirium - povești de groază din America Latină în miez de noapte | TIFF

Începe Midnight Delirium - povești de groază din America Latină în miez de noapte

30.05.2016 20:59
Cinema Arta devine gazda nopților Midnight Delirium de la TIFF, secțiune curatoriată de Richard Peña, profesor la Columbia University și fost director de program al Film Society of Lincoln Center.

O selecție de filme horror unul și unul din cinematografia latino-americană va face deliciul fanilor genului timp de o săptămână, începând de luni, 30 mai. Filmele vor fi difuzate la miezul nopții la TIFF.

Luni, 30 mai, de la miezul nopții rulează clasicul El Fantasma del Convento (1934), primul film de groază sonor din Mexic, din care nu lipsesc fantomele, călugării, mumiile și atmosfera suprarealistă. Marți, 31 mai, se proiectează At Midnight I Will Take Your Soul (r. Jose Mojica Marins) un horror brazilian cult care a lansat personajul iconic Coffin Joe, iar miercuri, 1 iunie, nu trebuie ratat captivantul Cronos (1994) debutul celebrului Guillermo del Toro, o poveste neortodoxă despre dorința seducătoare de a atinge nemurirea. Joi, 2 iunie, este seara We Are What We Are (r. Jorge Michel Grau), un horror mexican care analizează viața unei familii de canibali și servește drept satiră la adresa anomaliilor sociale și psihologice. Vineri seara se vede 36 Steps, o comedie neagră horror și, totodată, satiră socială, semnată de argentinianul Adrián García Bogliano, motivele horror se suprapun peste un discurs critic la adresa opresiunii femeilor. Sâmbătă va fi proiectat Vampires in Havana, un film cubanez animat, iubit de critici, care parodiază genul horror cu vampiri.

Miercuri, 1 iunie, la Depozitul de Filme, are loc proiecția cu intrare liberă la Juan of the Dead, o comedie cu zombie în stilul Shaun of the Dead, care satirizează viața în timpul regimului lui Castro în Cuba, este și o tentativă de a revigora industria de film cubaneză. Filmul va fi urmat de o petrecere tematică horror, la care dress-code-ul va fi vampire-zombie.