O actriță câștigă Competiția Locală TIFF.22 | TIFF

O actriță câștigă Competiția Locală TIFF.22

14.06.2023 17:34

Eszter Tompa, cu filmul Dimineața lui Oedip, câștigă Premiul Competiției Locale, secțiune dedicată cineaștilor amatori sau profesioniști din Cluj. Competiția ajunsă la cea de-a 14-a ediție a avut, anul acesta, peste 30 de filme înscrise.

De profesie actriță, Eszter Tompa a dus această experiență în scurtmetrajul înscris în concurs. Dimineața lui Oedip este un exercițiu de improvizație cu actorii, în care doi prieteni se trezesc într-o situație cu totul nouă. Eszter a convins juriul să îi acorde premiul de 1500 Euro oferit de Banca Transilvania și serviciile de producție în valoare de 15.000 de euro pentru următorul proiect de film al autoarei, acordate de Numa Film.

Juriul format la această ediție din Irina Malcea (producător), Mihai Mincan (regizor) și Istvan Teglas (actor) i-a acordat o Mențiune Specială lui Dragoș Bota, student al secției de Regie de Film, anul III în cadrul Facultății de Teatru și Film. Să nu mergi prin mărăcini, filmul înscris în competiție, este al 4-lea scurtmetraj realizat de acesta. Dragos Bota a fost recompensată cu servicii de post-producție în valoare de 7.000 de euro, oferite de Numa Film.