Se prelungesc înscrierile pentru Competiția locală, dedicată exclusiv clujenilor | TIFF

Se prelungesc înscrierile pentru Competiția locală, dedicată exclusiv clujenilor

05.05.2020 13:58

UPDATE. Având în vedere faptul că TIFF 2020 a fost amânat, le oferim mai mult timp clujenilor să-și înscrie noile producții în Competiția Locală, completând formularul online: https://tiff.ro/competitia-locala/inscrieri.

Noul termen limită este 30 iunie, iar modalitatea de desfășurare a acestei ediții va fi anunțată în următoarele săptămâni.

Cerințele sunt simple: filmele nu trebuie să depășească 30 de minute și să fie realizate în perioada 30 aprilie 2019 – 29 iunie 2020. Originalitatea autorilor este mai mult decât încurajată, competiția fiind deschisă tuturor viziunilor și genurilor cinematografice. Nu vor fi incluse în competiție proiectele cineaștilor premiați la mai mult de două ediții anterioare. Regulamentul complet.

TIFF va însemna, pentru unii cineaști, prima întâlnire cu publicul. Cele mai bune filme înscrise vor fi proiectate în timpul festivalului.

Premiul Competiției Locale TIFF 2020, în valoare de 1.500 euro, oferit de Banca Transilvania, va fi acordat în urma votului juriului, format în acest an din Bogdan Mureșanu, regizor aflat pe lista scurtă pentru o nominalizare la Oscar cu scurtmetrajul Cadoul de Crăciun, Cătălin Cristuțiu, unul dintre cei mai premiați monteuri români, și Mihai Fulger, critic de film. Lor li se vor alătura cei trei membri ai juriului Federației Fabrica de Pensule, care vor acorda o Mențiune Specială în valoare de 300 de euro filmului care abordează subiecte relevante pentru comunitatea locală sau societatea contemporană.

În ultimii 10 ani, peste 200 de producții realizate de studenți și cineaști clujeni aflați la început de drum au fost înscrise în Competiția Locală, ce a devenit o platformă de acces înspre secțiunile competiționale dedicate exclusiv profesioniștilor. Cel mai recent câștigător, Monstrul, filmul de animație semnat de Laura Pop, a fost recompensat în 2019 cu un premiu în valoare de 1.500 de euro, iar Mențiunea Specială i-a fost acordată filmului Cum înalți un zmeu, în regia lui Loránd Gábor.

***

Competiția Locală TIFF este un proiect organizat de Festivalul Internațional de Film Transilvania, în parteneriat cu Federația Fabrica de Pensule și Ziarul Făclia.

 Susținut de: Banca Transilvania, Leonidas

***

Ne puteți urmări pe:

tiff.ro | FB: TransilvaniaIFF | InstagramYoutube

Filme oricând și oriunde pe teritoriul României, pe TIFF Unlimited: unlimited.tiff.ro.

***

Festivalul Internațional de Film Transilvania, ajuns la cea de-a 19-a ediție, este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Festivalul de Film Transilvania.