DEADLINE PRELUNGIT: Call for projects: 11 ani de Transilvania Pitch Stop

19.04.2024 10:47

Deadline prelungit: Aplicațiile pot fi depuse online până pe 23 aprilie 2024, prin intermediul platformei eventival.euhttps://vp.eventival.com/tiff/2024/film-form/tps_coproduction_2024

---

Festivalul Internațional de Film Transilvania (14 - 23 iunie 2024) deschide perioada de înscrieri pentru ediția de anul acesta a Transilvania Pitch Stop (TPS), cea mai amplă platformă dedicată industriei de film la TIFF. Începând de astăzi, cineaștii din Ucraina, România, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Moldova, Grecia, Turcia și Georgia își pot înscrie proiectele la cea de-a zecea ediție a programului internațional de co-producții.

Aplicațiile pot fi depuse online până pe 20 aprilie 2024, prin intermediul platformei eventival.eu - https://vp.eventival.com/tiff/2024/film-form/tps_coproduction_2024

În cadrul programului TPS, juriul va selecta până la 10 proiecte în dezvoltare, aparținând unor cineaști aflați la debut sau la al doilea lungmetraj. Programul va include prezentarea proiectelor în fața potențialilor parteneri și finanțatori (producători, distribuitori, agenți de vânzări, reprezentanți ai fondurilor de film etc.), întâlniri individuale, discuții aplicate pe proiecte, dar și premii în bani și servicii de producție, oferită de un juriu dedicat. Evenimentul va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 20 – 21 iunie 2024.

Proiectele se pot afla în diferite stadii de dezvoltare, dar un prim draft de scenariu trebuie să fie disponibil în caz de selecție. Pentru a fi eligibil, fiecare proiect trebuie conceput, încă de la început, ca o coproducție europeană. Totodată, cel puțin 20% din bugetul filmului trebuie să fie asigurat deja. Programul se va desfășura în limba engleză.

Regulamentul poate fi consultat aici.

Peste 100 de proiecte au fost selectate de-a lungul primelor 10 ediții ale programului Transilvania Pitch Stop (platforma de co-producții și workshop).

În 2023, PYRRHIC (r. Cosmin Nicolae, p. Velvet Moraru, România) a obținut Premiul Chainsaw Europe în valoare de 25.000 EUR în servicii de post-producție și THE LIFE WE NEVER HAD (r. Martin Markov, p. Victoria Mitreva, Vanya Rainova, Bulgaria) premiul TPS Development Award, oferit de Avanpost – în valoare de 5.000 EUR.

Printre proiectele selectate în TPS de-al lungul timpului s-au numărat producții selecționate și premiate în cadrul marilor festivaluri, precum Apples, în regia lui Christos Nikou (Orizzonti - Veneția 2020, propunerea Greciei la Oscar), The Man Who Surprised Everyone, de Natasha Merkulova & Aleksey Chupov (premiat la Veneția, în secțiunea Orizzonti), Monștri., regizat de Marius Olteanu (Premiul Publicului Tagesspiegel, secțiunea Forum a Festivalului de la Berlin, 2019), sau Soldații: Poveste din Ferentari, al Ivanei Mladenovic (Mențiune Specială, Locarno IFF 2017).

Premiile oferite anul acesta la TPS vor fi anunțate în perioada următoare.

Pentru alte detalii: [email protected].

FacebookFacebook