Înscrieri - Platforma de co-producții TPS | TIFF

Înscrieri - Platforma de co-producții TPS

Update: Deadline extins pentru înscrieri: 7 aprilie 2020

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) invită cineaștii să-și înscrie proiectele în dezvoltare la cea de-a 4-a ediție a platformei de co-producții Transilvania Pitch Stop, ce se va desfășura în perioada 5 – 6 iunie 2019 la Cluj-Napoca.

Selecția proiectelor va fi anunțată nu mai târziu de 30 aprilie 2020.

Regizorul și producătorul proiectelor selectate vor fi invitați la Cluj, la Festivalul Internațional de Film Transilvania, pentru prezentarea și susținerea publică a proiectelor în fața potențialilor parteneri și finanțatori, întâlniri individuale și discuții aplicate pe proiectele selectate.

Întreg procesul de aplicare are loc online. Pentru a înscrie proiectul, este necesară crearea unui cont pe platforma Eventival la acest link: https://vp.eventival.eu/tiff/2020

Limba oficială a programului este engleza. Toate materialele necesare procesului de înregistrare trebuie prezentate în limba engleză.

 Aplicația va conține:

- Formular de înregistrare: titlu proiect (română și engleză), date contact regizor și producător, logline, synopsis, notă regizorală, biografia și filmografia regizorului, biografia și filmografia producătorului, link către opera relevantă din filmografia regizorului (vimeo link cu parolă sau similar)

- treatment (maxim 12 pagini)

- draft de buget

- plan de finanțare, dovada unei finanțări deja asigurate

- plan de producție

Pentru informații suplimentare: tps@tiff.ro.

 ----

Cui se adresează platforma de co-producții TPS?

Programul este deschis proiectelor de lungmetraj de ficțiune aparținând regizorilor aflați la primul sau al doilea film, provenind din România, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina, Rusia, Moldova, Grecia, Turcia și Georgia.

Proiectul poate fi în diferite stadii de dezvoltare, dar un prim draft de scenariu trebui prezentat în timpul evenimentului din cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, pe 5 iunie 2020.

Proiectul trebuie să aibă cel puțin 15% din buget asigurat.

Pentru a fi eligibil, fiecare proiect trebuie conceput, încă de la început, ca o co-producție europeană – și nu doar din punct de vedere financiar - între cel puțin două state membre ale Fondului Eurimages (în mod ideal, dar nu este obligatoriu, între statele din țările menționate eligibile).

 

Cum funcționează platforma europeană de co-producții?

Cele 10 proiecte participante vor fi selectate de o comisie internațională desemnată de organizatori. La acestea se adaugă unul dintre proiectele participante la workshopul de dezvoltare TPS.

Regizorul și producătorul proiectelor selectate vor fi invitați între 4-7 iunie la Cluj-Napoca, la Festivalul Internațional de Film Transilvania, pentru prezentarea și susținerea proiectelor. Prezența la prezentările publice, la întâlnirile față în față  și la discuțiile ulterioare este obligatorie.

Toate proiectele selecționate vor fi incluse într-un catalog de prezentare ce va fi pus la dispoziția invitaților.

Toate proiectele câștigătoare trebuie să menționeze în creditele finale: „Prezentat la Transilvania Pitch Stop“, împreună cu logo-ul oficial. Logo-ul va fi trimis la cerere.