Regulament și înscrieri - Platforma de co-producții TPS | TIFF

Regulament și înscrieri - Platforma de co-producții TPS

UPDATE. Deadline-ul pentru înscrieri a fost prelungit până pe 6 iunie 2021!

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) invită cineaștii să-și înscrie proiectele în dezvoltare la cea de-a 8-a ediție a platformei de co-producții Transilvania Pitch Stop, ce se va desfășura în perioada 29 - 31 iulie 2021 la Cluj-Napoca.

Deadline pentru înscrieri: 3 iunie 2021.

Selecția proiectelor va fi anunțată nu mai târziu de 15 iunie 2021.

Regizorul și producătorul proiectelor selectate vor fi invitați la Cluj, la Festivalul Internațional de Film Transilvania, pentru prezentarea și susținerea publică a proiectelor în fața potențialilor parteneri și finanțatori, pentru întâlniri individuale și discuții aplicate pe proiectele selectate.

Întreg procesul de aplicare are loc online. Pentru a înscrie proiectul, este necesară crearea unui cont pe platforma Eventival, la acest link: https://vp.eventival.eu/tiff/2021

Limba oficială a programului este engleza. Toate materialele necesare procesului de înregistrare trebuie prezentate în limba engleză.

 Aplicația va conține:

- Formular de înregistrare: titlu proiect (română și engleză), date contact regizor și producător, logline, sinopsis (max 1 pagină), notă regizorală, biografia și filmografia regizorului, biografia și filmografia producătorului, link către opera relevantă din filmografia regizorului (vimeo link cu parolă sau similar)

- treatment (maxim 12 pagini)
- draft de buget
- plan de finanțare, dovada unei finanțări deja asigurate
- plan de producție

Pentru informații suplimentare: tps@tiff.ro

Organizatorii își rezervă dreptul de a solicita documente suplimentare în eventualitatea unei selecții.

Cui se adresează platforma de co-producții TPS?

Programul este deschis proiectelor de lungmetraj ficțiune aparținând regizorilor aflați la primul sau al doilea film, provenind din România, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina, Rusia, Moldova, Grecia, Turcia și Georgia.

Proiectul poate fi în diferite stadii de dezvoltare, dar un prim draft de scenariu trebuie să fie disponibil în cazul unei selecții. Proiectul trebuie să aibă cel puțin 20% din buget asigurat.

E un avantaj dacă un proiect este conceput, de la început, ca o co-producție europeană, atât din punct de vedere artistic, cât și financiar, dar nu este o condiție obligatorie.

Cum funcționează platforma europeană de co-producții?

Cele 10 proiecte participante vor fi selectate de o comisie desemnată de organizatori.

Regizorul și producătorul proiectelor selectate vor fi invitați la Cluj-Napoca, la Festivalul Internațional de Film Transilvania, pentru prezentarea și susținerea proiectelor. Prezența regizorului și a producătorului la prezentările publice, la întâlnirile față în față  și la discuțiile ulterioare este obligatorie fie fizic, fie online, în funcție de condițiile pandemice și de restricții.

Toate proiectele selecționate vor fi incluse într-un catalog de prezentare ce va fi pus la dispoziția invitaților.

Toate proiectele câștigătoare trebuie să menționeze în creditele finale: „prezentat la Transilvania Pitch Stop“, împreună cu logo-ul oficial. Logo-ul va fi trimis la cerere.