DEADLINE PRELUNGIT: Tinerii cineaști se pot înscrie la Transilvania Talent Lab 2024

20.05.2024 14:19

DEADLINE PRELUNGIT: Înscrierile sunt deschise până pe 21 mai 2024 și se fac online, completând acest formular - https://tiff.ro/inscrieri-transilvania-talent-lab

***

Transilvania Talent Lab (TTL) este un program al Festivalului Internațional de Film Transilvania (14 – 24 iunie 2024) deschis tinerilor până în 35 de ani, regizori, scenariști sau producători din România sau Republica Moldova, absolvenți ai unei facultăți de profil sau care au o minimă experiență relevantă în domeniu. 

Înscrierile sunt deschise până pe 18 mai 2024 și se fac online, completând acest formular - https://tiff.ro/inscrieri-transilvania-talent-lab

Transilvania Talent Lab se va desfăşura în perioada 18-22 iunie. Timp de 5 zile, la Cluj-Napoca, 10 oameni pasionaţi de film vor parcurge toate etapele realizării unui film. Ei vor participa la proiecţii speciale din cadrul TIFF, seminarii şi masterclass-uri despre regie, scenariu, producţie, surse de finanțare, marketing, platforme streaming sau strategii de festival şi vor avea şansa de a discuta proiectele lor concrete cu specialişti renumiţi din industria filmului, români şi străini, prezenţi la TIFF. 

Transilvania Talent Lab este structurat în 3 module de lucru, adresate tuturor participanţilor, indiferent de domeniul din care provin: 

  • Dezvoltare (dezvoltarea unui proiect cinematografic), 
  • Producţie (producerea unui proiect cinematografic),
  • Marketing/Distribuţie & Festivaluri

TTL a fost înființat acum 12 ani cu scopul de a ajuta la perfecţionarea unor tineri cineaşti, la descoperirea unor talente noi şi la dezvoltarea unor proiecte aflate in lucru în faze diferite de producţie. Între regizorii deja afirmați care au participat la programul TTL îi amintim pe Ruxandra Ghițescu, Monica Stan, Marius Olteanu, Andreea Borțun sau Cristina Groșan. După patru ediții de succes, TTL s-a concentrat de-a lungul următoarelor ediții pe formarea și profesionalizarea celor interesați de programarea și managementul sălilor de cinema, iar din 2022 programul a revenit în formatul gândit inițial, destinat tinerilor cineaști.

Regulamentul complet poate fi consultat aici: https://tiff.ro/ttl/regulament

FacebookFacebook