Cine-concert Metropolis

Bilete aici
Data:
Locatie:
Castelul Bánffy, Bonțida

 

Metropolis, r. Fritz Lang, Germania, 1926

Muzică originală & interpretare live: Edison Studio (IT)

Muzicieni: Mauro Cardi, Luigi Ceccarelli, Alessandro Cipriani, Vincenzo Core, Andrea Veneri cu vocile artiștilor Anna Clementi, Martin Figura, Eric Moser, Marco Noia și Andreas Otto.

„Metropolis este una dintre marile realizări ale erei mute, o operă atât de curajoasă în viziune și atât de furioasă în mesaj încât este mai puternică astăzi decât atunci când a fost realizată” (Roger Ebert).

Plasat în viitor, Metropolis este un oraș perfect, super-tehnologizat, în care oamenii trăiesc fericiți. Dar aparențele sunt înșelătoare. În spate se află, de fapt, o prăpastie enormă între clasa de sus și muncitorii care trudesc neîncetat pentru a susține această lume. E posibilă medierea între cele două categorii sociale? Filmul are la bază romanul omonim scris de Thea von Harbou în 1925. O poveste imaginată acum 100 de ani este la fel de relevantă și astăzi. După o istorie turbulentă, în care varianta originală părea pierdută, Metropolis a fost restaurat digital în anul 2010.

După ce au creat muzică pentru mai multe capodopere ale filmului mut, Edison Studio prezintă acum la Cluj-Napoca poate cea mai impresionantă muncă a lor. Caracterul vizionar al filmului se împletește perfect pe tehnica electro a italienilor, care îmbină instrumente polifonice și sunete naturale.

FacebookFacebook