Cine-concert: MÚM plays Menschen am Sonntag (Islanda) | TIFF

Cine-concert: MÚM plays Menschen am Sonntag (Islanda)

14.05.2021 13:53

 

Sâmbătă, 24 iulie, ora 21:45

Castelul Bánffy de la Bonțida

Ritmurile electronice, sunetele ambientale și experimentele indie-pop se contopesc în muzica islandezilor de la MÚM. Proiectele lor muzicale au făcut înconjurul lumii, cucerind publicul printr-un sound hipnotizant, care sfidează granițele genurilor convenționale. Sâmbătă, pe 24 iuliede la ora 21:45în decorul spectaculos al Castelului Bánffy de la Bonțidatrupa va acompania live filmul Menschen am Sonntag (People on Sunday, 1930), o capodoperă a cinematografiei germane silențioase.

Cu câțiva ani înainte de a cuceri platourile de la Hollywood, un grup de tineri cineaști germani, printre care Robert Siodmak și Edgar G. Ulmer, doi dintre maeștrii filmului noir, dar și Billy Wilder și Fred Zinnemann, ulterior laureați cu Oscar, au pus la cale, printr-o colaborare unică, un experiment cinematografic care avea să devină un adevărat succes de public. La granița dintre documentar și ficțiune, Menschen am Sonntag urmărește un grup de locuitori ai Berlinului, bucurându-se de o zi de vară, în perioada interbelică. În lipsa sunetului, filmul era însoțit în proiecții de cântecele lui Marlene Dietrich. Revăzut astăzi, acompaniat live de muzica originală compusă de MÚM, filmul le oferă spectatorilor ocazia de a se îndrăgosti de farmecul inconfundabil al acelei lumi.

Bilete disponibile aici: tiff.eventbook.ro

Cine-concertele TIFF 2021 sunt prezentate de MOL România.

***

Ca urmare a problemelor ce ţin de deplasarea trupei Asian Dub Foundation din Marea Britanie în România şi retur, evenimentul Ura/La Haine, din data de 24 iulie 2021, ora 21.45, de la Castelul Bánffy din Bonţida, a fost anulat.

În locul acestui eveniment, vă propunem acest cine-concert care a făcut, la rândul său, turul marilor festivaluri: MÚM plays Menschen am Sonntag (Islanda). Biletele achiziţionate îşi păstrează valabilitatea.

În cazul în care nu doriţi să luați parte la noul eveniment, puteţi solicita returnarea contravalorii biletelor achiziţionate pentru Ura/ La Haine sau puteți primi la schimb 3 vouchere, în baza cărora se pot procura bilete la 3 filme din cadrul festivalului.

Vă mulțumim pentru înțelegere.

***