Concert „Răsună tulnicele” - Ceata Melopoică și FloriMan & Proiecție „Holy Father” | TIFF

Concert „Răsună tulnicele” - Ceata Melopoică și FloriMan & Proiecție „Holy Father”

17.07.2021 10:06

Marți, 27 iulie, 20:30

Arkhai Sculpture Park Vlaha

Un concert memorabil, în decorul spectaculos al Arkhai Sculpture Park, urmat de un film emoționant despre un fiu care-și caută tatăl pe Muntele Athos.

Ceata Melopoică este unul dintre cele mai importante proiecte ale artistului Mircea Florian aka FloriMan, renumit pentru experimentele artistice avangardiste și mixul între diverse stiluri muzicale, precum folk, muzică arhaică românească, africană și asiatică, muzică electronică, rock progresiv, new wave ș.a.  Piesa centrală a spectacolului va fi tulnicul, un instrument muzical străvechi, adevărat simbol al Ţării Moţilor, parte din moştenirea culturală a poporului român. De obicei, la acest instrument cântau femeile, anunţând evenimentele din cadrul familiei sau din comunitate. Cântatul din tulnic necesită atât forță fizică, cât și o tehnică aparte de interpretare.

Mariana Gligor – „Tezaur uman viu UNESCO" - tulnic

Nina Onețiu - tulnic

Florin Manca „Daath Yug” - tulnic

Andrei Dinescu - tulnic, vioară, electronics

Lucian Stan / DJ Vasile - electronics

Mircea Florian - voce, tulnic, drâmbă, electronics

 

Holy Father, regia Andrei Dăscălescu (România, 2020)

Regizorul, Andrei, şi iubita lui, Paula, află că vor fi părinţi. În timp ce viitoarea mamă se confruntă cu lipsa modelelor de urmat în familia ei destrămată, viitorul tată alege să-şi caute tatăl înstrăinat şi devenit între timp călugăr pe muntele Athos... Premiul special al juriului anul trecut la Festivalul de la Sarajevo.

Proiecție în prezența echipei

Biletele pot fi achiziționate de pe tiff.eventbook.ro