7 filme de la #TIFF2022 pe care le poți vedea online, pe TIFF Unlimited, până pe 26 iunie
Dacă n-ai reușit să ajungi anul acesta la festival, aducem câteva dintre cele mai populare filme ale ediției la tine acasă. Până pe 26 iunie, poți urmări online 7 titluri din selecția oficială TIFF 2022, disponibile pe platforma TIFF Unlimited. Un bilet în valoare de 14,2 lei (3$+TVA), achiziționat direct de pe platformă, îți asigură accesul la film timp de 72 de ore, de oriunde din România. Din 27 iunie, selecția de filme va putea fi urmărită în baza abonamentului TIFF Unlimited.
Iată care sunt filmele pe care le poți vedea online:
Amanți de-o noapte, r. Julien Hilmoine (Competiția Oficială)
O întâlnire între valuri şi stânci. Noaptea. Într-o săptămână el se însoară. De ani de zile ea nu mai crede în plăcere. Se întâlnesc. Se joacă. Vorbesc. Se doresc. Ca un dar, complet necondiţionat. Ca un dans - pe marginea prăpastiei. Pentru o noapte. O singură noapte. Unica lor noapte.
Orchestra cu instrumente stricate, r. Yuval Hameiri, Michal Vaknin (Focus Israel)
Un dirijor genial, trei compozitori talentaţi şi 100 de interpreţi se reunesc pentru patru zile de repetiţii. Vorbesc limbi diferite şi instrumentele lor sunt stricate. O orchestră formată din profesionişti şi amatori, tineri şi bătrâni, pentru un concert într-o unică audiţie. O iniţiativă poetică şi ataşantă reuneşte un grup pestriţ de locuitori ai Ierusalimului hotărâţi să arate că sunt în stare să creeze armonie dintr-un oraş discordant.
A patra fereastră, r. Yair Qedar (Focus Israel)
Amos Oz, simbol al conştiinţei israeliene şi autor tradus în 45 de limbi, a avut parte de o dublă tragedie în viaţa sa. Când avea 12 ani mama lui s-a sinucis şi, cu câţiva ani înainte de moartea lui, fiica l-a acuzat că a agresat-o fizic şi psihologic şi a întrerupt orice legătură cu el. Acum Oz are ocazia să-şi spună povestea în propriile cuvinte, cu ajutorul mai multor conversaţii avute cu autorul ultimei sale biografii...
Canal 54, r. Lucas Larriera (What's Up, Doc?)
Armengol Torres, organizatorul evenimentului Space World Week, îi propune regizorului Lucas Larriera să investigheze o transmisiune alternativă a aselenizării din 1969, transmisiune receptată de un radioamator din oraşul argentinian Avellaneda. Intrigat de teoriile tot mai fanteziste ale lui Torres, regizorul va ajunge curând să pună sub semnul întrebări însăşi natura imaginilor.
Nicolae, r. Mihai Grecu (Larger than Life)
România, satul Răhău. Locuitorii se confruntă cu reîntoarcerea lui Nicolae Ceauşescu sub forma unei holograme.
Bucolic, r. Karol Pałka (What's Up, Doc?)
Danusia şi fiica ei, Basia, trăiesc izolate de lumea modernă, în deplin sincron cu ritmurile şi legile naturii, printre animale şi spiritele celor morţi. Izolarea lor le oferă pace şi un anumit sentiment de siguranţă, dar le face şi să tânjească după prezenţa altor oameni. Bucolic este o parabolă despre cei care au un stil de viaţă diferit şi o explorare plină de afecţiune a lumii acestora.
Ostrov, r. Svetlana Rodina, Laurent Stoop (What's Up, Doc?)
După ce Uniunea Sovietică s-a destrămat, locuitorii insulei Ostrov din Marea Caspică au fost nevoiţi să se descurce singuri şi pentru asta au recurs la braconaj. Ivan iese zi de zi în largul mării, riscându-şi viaţa şi libertatea. E convins că va veni o zi când Putin va afla de problemele comunităţii şi îi va sări în ajutor. În schimb, fiul său, Anton, ştie că acest lucru nu se va întâmpla. Tot ce vrea Anton e să plece oriîncotro vede cu ochii.