8500 de spectatori la Noaptea Albă a Filmului Românesc 2012 | TIFF

8500 de spectatori la Noaptea Albă a Filmului Românesc 2012

17.09.2012 16:49
Cea de-a treia ediție a evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc a atras către Filmul Românesc un total de 8500 de spectatori din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara, în noaptea de 14 septembrie.

 

Cinefili de toate vârstele au ales să petreacă noaptea în compania producțiilor autohtone.

Cel mai așteptat film al programului a fost în mod cert Despre oameni și melci, care a reuşit să adune la Cinema Studio și CinemaPRO peste 900 de spectatori. Undeva la Palilula, filmul de debut al apreciatului regizor de teatru Silviu Purcărete a fost și el pe lista preferințelor bucureștenilor, Noul Cinematograf al Regizorului Român dovedindu-se neîncapător pentru cei peste 400 de spectatori prezenți.

Terasa clubului Fabrica rămâne una dintre locațiile de succes ale evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc, peste 300 de spectatori fiind prezenți la scurtmetrajele recomandate de Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF)

Noul club Control a fost și el arhiplin, la proiecția scurtmetrajelor românești de Animație prezentată de Anim’est înregistrându-se circa 300 de spectatori.

De succes s-a bucurat și primul film românesc interactiv Kiddo (r. Millo Simulov), publicul de la Grădina Verona fiind invitat să decidă soarta unui personaj.

La Cluj-Napoca, Casa TIFF, noul centru cultural al Clujului, a fost suprapopulat la filmele româneşti prezentate în noaptea de 14 septembrie iar la Timișoara, programul Festivalului PLAI s-a continuat până spre dimineaţă cu filmele din Noaptea Albă.

Iașiul a fost supriza cea mai placută a acestei ediții, cele 900 de locuri de la Cinema Victoria au fost în totalitate "revendicate" de cinefilii ieșeni la cele 2 debuturi prezentate în Noaptea Albă: Visul lui Adalbert și Tatăl Fantomă.

Noaptea Albă a Filmului Românesc a adus pe 14 septembrie o selecție a celor mai de succes filme românești, producţii de toate genurile realizate de cineaşti din toate generaţiile, în 15 locaţii, în 4 oraşe din ţară: Bucureşti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iaşi.

Cea de-a 3-a ediţie a evenimentului a însemnat cele mai multe filme româneşti prezentate, cele mai multe şi mai variate locaţii gazdă şi cei mai mulţi spectatori de până acum la Noaptea Albă a Filmului Românesc, o dovadă că este un proiect de succes, ce sprijină cinematografia autohtonă şi aduce publicul mai aproape de Filmul Românesc. Ramona Şărbu, coordonator proiect