,,Adorație’’ câștigă Premiul Juriului Tinerilor Francofoni | TIFF

,,Adorație’’ câștigă Premiul Juriului Tinerilor Francofoni

08.08.2020 13:14

Filmul Adoration/ Adorație, în regia lui Fabrice du Welz, a câștigat Premiul Juriului Tinerilor Francofoni la cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Premiul este oferit de TV5MONDE, Institutul Francez din România și RFI România și constă în achiziționarea drepturilor de difuzare a filmului în România.

Juriul format din Denisa Dragomir, Daria Ichim, Raluca Morozan și Paula Szilagyi a vizionat la această ediție șase filme de limbă franceză din cadrul programului TIFF și a decis să premieze ,,povestea de dragoste asimetrică, ieșită din tipare, care  a reușit să provoace în fiecare dintre ei pe o parte emoții contradictorii, pline de intensitate, iar pe de altă parte întrebări fără răspuns. Impresionant a fost și modul în care cadrul natural, pe care protagoniștii îl parcurg în călătoria lor eliberatoare spre un final incert, a căpătat pe parcurs valențe semifantastice.’’

Corina Șuteu, fost Ministru al culturii și președintă a Asociației FilmETC şi al festivalului de film românesc Making Waves din New York, a fost mentorul juriului coordonat în acest an de Raluca Mateiu, reprezentantă a Institutului Francez Cluj-Napoca.