ARTE TV e online. Disponibil inclusiv în România | TIFF

ARTE TV e online. Disponibil inclusiv în România

21.04.2021 11:41

În 2021, canalul cultural ARTE împlinește 30 de ani de când a apărut pe hârtie, sub forma unui tratat între Franța și Germania. Conținutul lui, extrem de valoros, este azi disponibil în 6 limbi (engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană și poloneză) și poate fi accesat online, pe arte.tv, inclusiv din România. Ai la dispoziție anual, gratuit, 400 de ore de filme, emisiuni și înregistrări, o colecție unică, ce cuprinde, printre altele:

  • Documentare & filme de ficțiune în colecția ArteKino
  • Investigații și reportaje
  • Curiozități despre istorie, perfecte pentru binging
  • Documentare de călătorie
  • Portrete de personalități
  • Muzică din genuri variate & înregistrări valoroase: clasic, jazz, rock, electro, hip hop, operă & balet
  • #WERESTILLOPEN - o serie de performance-uri și spectacole live din timpul pandemiei

Programe-eveniment și accent pe cultură

Documentarele ARTE surprind viața cotidiană în zona de graniță dintre Mexic și SUA, în documentarul Amexica: Life in the Borderlands sau explorează identitatea europeană, analizând diversitatea ei culturală și crizele prin care a trecut de-a lungul istoriei, în The Godless West. Seria web Female Spies spune poveștile unor femei curajoase precum Yola, care a improvizat un fals hotel pentru a salva refugiați și a-i trimite în Israel, în timp ce seria Liberated examinează prejudecățile și tabuurile noastre, în pastile scurte pline de umor.

Emisiuni precum Tracks and Culture@Home dezbat curentele culturale ale momentului în Europa și în lume, promovând artiști și perfomance-uri care provoacă limitele.

Inovație în online: Time to Question

Prin intermediul unei cercetări online numită Time to Question, ARTE a încercat să afle care sunt speranțele și temerile tinerilor de azi, iar rezultatele pot fi văzute pe platformă. Peste 400.000 de oameni au răspuns până în noiembrie 2020, iar răspunsurile lor s-au transformat într-o serie de documentare despre schimbările climatice, discriminare și viitorul științei.

Programele ARTE, disponibile gratuit în România, cu subtitrare în limba engleză, pot fi vizionate și pe Smart TV sau pe aplicația mobilă ARTE. 

Descoperă ARTE pe arte.tv/en și abonează-te la newsletter.