CASA TIFF - Un proiect ambiţios, un loc de întâlnire al pasionaţilor de film | TIFF

CASA TIFF - Un proiect ambiţios, un loc de întâlnire al pasionaţilor de film

17.05.2012 17:11
Cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania pune pe harta locaţiilor TIFF un spaţiu cu totul şi cu totul nou, un loc a cărui misiune, aceea de a inspira creativitatea, începe odată cu noua ediţie a festivalului şi continuă, mai

Situat pe Strada Universităţii nr. 6, CASA TIFF este un centru cultural care îşi propune să promoveze educaţia cinematografică şi nevoia de exprimare prin artă, cultivând şi dezvoltând pasiunea pentru film, fotografie, teatru, artele vizuale în general, în rândul clujenilor. Printr-o serie de programe şi iniţiative culturale, menite să se desfăşoare de-a lungul întregului an – ateliere, workshop-uri, proiecţii de film, expoziţii, concerte, spectacole de teatru independent – organizatorii celui mai important festival de film din România speră să le poată oferi acestora o alternativă educaţională în zona artelor.

Focusul se va pune pe dezvoltarea şi încurajarea creativităţii tuturor celor pentru care filmul şi celelalte arte reprezintă mai întâi o pasiune puternică, iar apoi poate chiar un mod de a trăi.

Un vis de demult, un proiect ambiţios al Asociaţiei pentru Promovarea Filmului Românesc, CASA TIFF reprezintă dorinţa organizatorilor festivalului de a crea un centru de cultură unic, al cărui scop este să provoace talentele la dialog, să inspire, să educe şi să deschidă noi oportunităţi clujenilor.

Astfel, în centrul istoric al Clujului, CASA TIFF s-a născut din pasiune pentru oameni pasionaţi - mai mult de 1000 de m2, renovaţi complet şi transformaţi într-un centru cultural modern, care dispune de săli de conferinţe şi întâlniri, spaţii ideale pentru organizarea unor serii de workshopuri şi traininguri aplicate, o cafenea şi o terasă, cât şi un club la subsolul clădirii.

Începând cu prima zi a festivalului, CASA TIFF este, din acest an, locul unde îşi vor da întâlnire inivitaţii TIFF – profesionişti din industria de film internaţională şi autohtonă, echipa TIFF şi publicul.

Uşile CASEI TIFF vor fi în permanenţă deschise publicului larg, care va putea să ia pulsul festivalului din această nouă locaţie cheie. Fie că vorbim de o cafea între două vizionări de film, de o serie de întâlniri cu invitaţii de marcă ai TIFF-ului, de conferinţe de presă sau de concerte, CASA TIFF devine, odată cu TIFF 2012, locul unde orice pasionat de film se simte „acasă”.