Compozitorul Jean-Michel Bernard & Les Négresses Vertes, live, la TIFF | TIFF

Compozitorul Jean-Michel Bernard & Les Négresses Vertes, live, la TIFF

04.04.2019 10:41
Compozitorul și pianistul Jean-Michel Bernard și legendarul grup francez Les Négresses Vertes vor concerta. în premieră, în România, la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania

Compozitorul și pianistul Jean-Michel Bernard, premiat la Cannes, în 2007, și legendarul grup francez Les Négresses Vertes vor concerta. în premieră, în România, la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Cele două evenimente muzicale sunt organizate în cadrul „Sezonului România-Franţa 2019” la TIFF.

„Soundtrack of  Dreams”, cine-concert Jean-Michel Bernard: sâmbătă, 8 iunie, ora 18:30, Casa de Cultură a Studenților

Pentru prima dată în România, multi-premiatul pianist, compozitor, orchestrator și producător Jean-Michel Bernard va putea fi ascultat live la TIFF18. Celebrul artist francez va interpreta compoziții proprii incluse pe coloana sonoră a unor filme regizate de Michel Gondry sau Martin Scorsese și dar și piese celebre ale altor compozitori care au creat muzică de film, precum Lalo Schifrin sau Ennio Morricone. Cine-concertul o are ca invitată specială pe Kimiko Ono, solista cu care Bernard concertează de peste două decenii.

Biletele au fost puse deja în vânzare și sunt disponibile pe: https://bit.ly/2HUM6O0

Jean-Michel Bernard este cunoscut pentru compozițiile unice de pe coloanele sonore ale unor producții cinematografice renumite ca La science des rêves (2007, r Michel Gondry) și Paris-Manhattan (2012, r.  Sophie Lellouche), Hugo (2011, r. Martin Scorsese),  Be Kind Rewind (2008, r. Michel Gondry) sau Madame Bovary (1991, r. Claude Chabrol). Este unul dintre cei mai importanți artiști muzicali contemporani, iar anul acesta se numără printre invitații speciali ai Festivalului Internațional de Film Transilvania, în cadrul Sezonului România-Franţa, unde va susține și un masterclass de muzică de film.

Jean-Michel Bernard a fost premiat pentru realizările sale de către Uniunea Europeană a Compozitorilor de Muzică de Film, iar în 2017 a fost distins cu Grand Prix SACEM. Recent, Jean-Michel Bernard a fost desemnat Artist Steinway, numărându-se acum printre personalitățile importante ale muzicii care cântă exclusiv la clapele acestui remarcabil instrument.

Concert Les Négresses Vertes: Marți, 4 iunie, ora 19:00, Casa de Cultură a Studenților

Reuniți după o îndelungată absență de pe scena muzicală, legendarul și carismaticul grup muzical francez Les Négresses Vertes își va întâlni în premieră publicul din România, în cadrul turneului care aniversează 30 de ani de la momentul lansării primului lor album.

Bilete au fost puse în vânzare și sunt disponibile pe https://bit.ly/2YOOdrN

Les Négresses Vertes sunt una dintre puținele formații rock care au cunoscut succesul internațional fără să cânte în limba engleză, reușind să vândă milioane de albume în întreaga lume. De-a lungul timpului au colaborat cu artiști celebri ca Massive Attack - pentru remixul fantastic al piesei "Face à la mer" și Howie B - pentru albumul "Trabendo". Anul trecut, după o pauză de aproape 18 ani, Les Négresses Vertes s-au reunit pentru un turneu de excepție în cadrul căruia își vor întâlni publicul din România la TIFF 2019.

Cele două evenimente sunt organizate în cadrul SezonuluiRomânia-Franța 2019, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, Institut français si Groupama www.sezonulromaniafranta.ro